Comunicat del Consell de l’Advocacia Catalana en relació al judici 17-A

El Consell de l’Advocacia Catalana, reunit avui, 13 de novembre de 2020, en jornades de Juntes de Govern dels 14 col·legis de l’advocacia que el composen, ha adoptat el següent Acord:

Manifestem el nostre més profund rebuig i indignació  pel tracte que el Magistrat Sr. Félix Alfonso Guevara Marcos està dispensant als lletrats i lletrades a la vista oral que se celebra davant la Sala Penal  de l’Audiència Nacional en el judici pels atemptats perpetrats el 17-A a Barcelona i Cambrils.

Aquest tracte està suposant una greu limitació a l’exercici del dret de defensa, pilar fonamental de qualsevol Estat Democràtic i de Dret que, sobre tot, ha de garantir  l’exercici ple  de drets i llibertats.

És inacceptable que a  Sala  es produeixin aquests comportaments per part d’aquells que han de impartir justícia, a qui l’advocacia sempre respectem  profundament.

Ens reservem el dret a formular queixa davant del Consejo General del Poder Judicial, per si  aquests fets poguessin ser constitutius de la falta prevista a l’article 418.5 de la L.O.P.J  de falta greu de consideració respecte de la ciutadania, institucions, secretaris, metges forenses, i resta de personal al servei de l’administració de justícia, membres del Ministeri Fiscal, advocacia i procuradoria, graduats/-es  socials i   funcionaris i funcionàries de la Policia Judicial.

 

Barcelona, 13 de novembre de 2020

Related Articles

Back to top button