Nou número de la Revista de Llengua i Dret

Aquest mes de juny es publica el número 73 de la Revista de Llengua i DretJournal of Language and Law, que incorpora nou estudis. De l’àmbit del dret lingüístic, hi ha Inmersión lingüística y Constitución: una perspectiva comparada francesa, d’Eneritz Zabaleta (UPPA), i Llengua a l’escola catalana durant la II República: marc normatiu d’una acció prioritària de govern, d’Anna M. Pla Boix (UdG).

Així mateix, dins la secció d’estudis sobre el llenguatge administratiu i jurídic, la Revista inclou una recerca sobre la traducció dels adjectius demostratius en contextos jurídics, de Leticia Moreno-Pérez (UVa), i un estudi en matèria de lingüística històrica de Joaquim Martí Mestre (UV), el qual posa el focus en l’estudi de la documentació de l’edat moderna, un període poc investigat pels filòlegs.

D’altra banda, de la secció de política lingüística i sociolingüística, cal ressaltar la recerca feta per Natxo Sorolla i Avel·lí Flors-Mas (CUSC) sobre l’ús del català en els joves i que porta per títol L’ús del català entre els millennials de Catalunya: el pes diluït de l’origen lingüístic. La secció també inclou un estudi de Rosa Maria Calafat (UIB) que examina les propostes prescrites en els llibres d’estil per als mitjans de comunicació de les televisions autonòmiques de Catalunya i de les Illes Balears.

Pel que fa a les ressenyes, les obres que s’analitzen són From language shift to language revitalization and sustainabilityA complexity approach to linguistic ecology, d’Albert Bastardas; Legal linguistics beyond borders: language and law, de Friedemann Vogel; Estudi lexicomètric contrastiu dels estatuts d’autonomia de 1932, 1979 i 2006, d’Albert Morales, i Manual de introducción a la traducción e interpretación en centros penitenciaros. Curso básico, de Carmen Valero Garcés, Bianca Vitalaru i Raquel Lázaro Gutiérrez.

Related Articles

Back to top button