Exposicions virtuals sobre Pompeu Fabra

Encara no heu pogut visitar cap exposició de Pompeu Fabra? Aprofiteu els dies de confinament per visitar-les virtualment, en teniu dues al vostre abast:

  • Pompeu Fabra i la Universitat: l’exposició fa un repàs de les grans fites professionals del mestre Fabra. Des dels seus inicis a la redacció de la revista L’Avenç, passant per la seva implicació en l’Institut d’Estudis Catalans, i fins a la seva docència i gestió acadèmica en el marc de la Universitat de Barcelona, per acabar, també, en la tasca duta a terme en els darrers anys d’exili. L’exposició està elaborada per Eloi Bellés i Josep Murgades, de la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona. (Feu clic aquí per veure l’exposició.)
  • Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans: l’exposició, organitzada amb motiu dels 150 anys del naixement de Fabra, difon en línia els continguts que preserva l’Arxiu de l’IEC, que inclouen una selecció d’apunts, epístoles, notes, material lexicogràfic en fitxes, quaderns i formularis de Fabra. També s’hi poden veure imatges de Pompeu Fabra quan era president de l’Institut, d’homenatges que va rebre per part de la institució i dels espais on treballava. L’exposició virtual permet també conèixer les obres del mestre publicades per l’IEC i en reprodueix fragments, com ara una pàgina del primer article que va publicar a l’Institut. (Feu clic aquí per veure l’exposició)

Related Articles

Back to top button