Les noves deganes ICAATOR i ICASF, Marta Martínez i Eva Ribó, prenen possessió com a conselleres

Les noves deganes dels Col·legis de l’Advocacia de Tortosa, Marta Martínez, i de Sant Feliu de Llobregat, Eva Ribó, han pres possessió avui com a noves conselleres del Consell de l’Advocacia Catalana, l’òrgan representatiu dels catorze Col·legis de Catalunya. Marta Martínez relleva al degà sortint de Tortosa, Xavier Faura, que ha format part del Consell des del desembre del 2016, quan va ser escollit degà del Col·legi de l’Advocacia de Tortosa. Per la seva banda, Eva Ribó pren el relleu al degà sortint del Col·legi de l’Advocacia de Sant Feliu de Llobregat, Miquel Rodríguez Zamora, que durant els darrers dotze anys ha format part del Consell.

Marta Martínez és la nova degana del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa des del 5 de març, quan va prendre possessió del càrrec en substitució del degà sortint, Xavier Faura. Per la seva banda, Eva Ribó va ser nomenada degana del Col·legi de Sant Feliu de Llobregat el passat 15 de març, rellevant en el càrrec al degà sortint, Miquel Rodríguez Zamora. Les noves deganes de Tortosa i Sant Feliu de Llobregat han pres possessió avui com a conselleres del Consell de l’Advocacia Catalana en el decurs del plenari celebrat avui pels degans i deganes dels catorze Col·legis de l’Advocacia de Catalunya a la seu de la institució, a Barcelona. Durant l’acte el president del Consell, Ignasi Puig Ventalló, els hi ha imposat la Medalla del Consell.

El també degà de Terrassa ha manifestat la seva satisfacció per la incorporació de dues noves dones al ple del Consell, que se sumaran a la degana de Barcelona, Maria Eugènia Gay, i a la de Reus, Encarna Orduna. “Malgrat que, en el decurs dels quaranta-un anys d’història del Consell, hi ha hagut èpoques en que la presència de dones ha estat fins i tot superior a l’actual, és cert que en els darrers anys havia minvat la seva proporció, fent perillar la tan anhelada paritat en l’organisme representatiu dels catorze Col·legis de l’Advocacia Catalana”, ha dit Puig, per afegir que “actualment som el Consell autonòmic amb més dones deganes de tot Espanya”. En aquest sentit, el president del Consell ha manifestat el seu desig perquè “cada cop més dones s’animin a assumir responsabilitats a les Juntes de Govern i a encapçalar les candidatures al deganat dels seus Col·legis, per després poder representar-los al Consell”.

Primera degana del Col·legi de Tortosa en 175 anys d’història

Marta Martínez es la primera dona degana en els 175 anys d’història del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa (ICAATOR). Nascuda a La Sènia (Montsià) el 1967, es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona l’any 1990. Especialitzada en Dret Civil i Mercantil, exerceix com advocada des del seu propi bufet, a La Sènia. Martínez ha format part de la Junta de Govern de l’ICAATOR des de l’any 2007, i durant els darrers dos anys ha ocupat el càrrec de vicedegana. Presideix també la Comissió de Mediació de l’ICAATOR i del Centre de Mediació en Dret Privat de les Terres de l’Ebre, adscrit al Col·legi tortosí, càrrec que compagina amb el de degana. A partir d’avui presideix també la Comissió de Mediació del Consell.

Tercera degana del Col·legi de Sant Feliu de Llobregat

Eva Ribó és la tercera dona que ocupa el càrrec de degana del Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat (ICASF). Nascuda a Barcelona el 1969, es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) el 1992. Especialitzada en Dret de Família, Dret Penal i Mediació, exerceix com a advocada des del seu propi despatx, a Sant Feliu de Llobregat, on presta també Serveis de Torn d’Ofici i Assistència al Detingut en totes les matèries: penal, violència de gènere, civil, estrangeria i menors. Ribó forma part de la Junta de Govern de l’ICASF des de l’any 2003, primer com a Secretària de la Junta (del 2003 al 2016), i durant els dos darrers anys com a vicedegana. Serà la tercera dona que ocupa el càrrec de degana del Col·legi de Sant Feliu de Llobregat. A partir d’avui assumeix la presidència de la Comissió de Violència de Gènere i Igualtat del Consell, i serà la representant institucional a l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista.

Des d’aquest dilluns, les noves deganes de Tortosa i Sant Feliu de Llobregat són també conselleres del Consell de l’Advocacia Catalana, l’òrgan representatiu dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, que té adherits els de les Illes Balears, Perpinyà i Andorra, i que aplega més de 40.000 col·legiats.

Barcelona, 25 de març de 2019

 

Related Articles

Back to top button