Conveni de col·laboració i de promoció dels mitjans alternatius de resolució de conflictes entre el Consell de l’Advocacia Catalana i el Centre MARC 66

El Consell de l’Advocacia Catalana i el Centre MARC 66 (Centre des Modes Alternatifs de Règlement des Conflits des Pyrénées –Orientales), del qual forma part com a membre constituent el Col·legi d’Advocats de Perpinyà, han signat el passat 8 de novembre de 2018 un Conveni de col·laboració i de promoció dels mitjans alternatius de resolució de conflictes.

La iniciativa forma part del conjunt d’estratègies i accions que el Consell de l’Advocacia Catalana du a terme des de fa 17 anys per promocionar i difondre  la mediació i els sistemes alternatius de resolució de conflictes. L’esperit d’aquest conveni, que es va forjar en el sí del II Congrés Estatal Interprofessional de Mediació, a Tortosa, forma part d’aquesta activitat permanent de promoció de la mediació i s’ha pogut materialitzar amb la signatura d’aquest Conveni.

La mesura s’emmarca, fonamentalment, en tots aquells conflictes transfronterers que sorgeixin entre particulars o entre Administració i particulars, siguin de l’àmbit hospitalari, de l’àmbit civil, mercantil i/o penal, garantint als sol·licitants i als mediats professionals públics de la mediació, ben formats, especialitzats i que dominen tant el català com el francès. El Centre MARC 66 serà l’entitat que tutelarà tot el procés, mentre que el Consell de l’Advocacia Catalana facilitarà la llista dels professionals de la mediació que voluntàriament s’hagin inscrit a través dels respectius Col·legis d’Advocats de Catalunya.

Esperem que la mesura sigui un èxit, tant pel que fa a l’interès entre entitats i particulars com en el nombre de sol·licituds i de resolució de conflictes per aquests sistemes.

Related Articles

Back to top button