El Consell de l’Advocacia Catalana lamenta que es mantinguin per l’any 2018 els mateixos imports dels mòduls d’indemnització pel servei d’assistència jurídica gratuïta que presten els advocats

El BOE publica avui una disposició del Ministeri de Justícia segons la qual es prorroga pel 2018 la mateixa dotació pressupostària prevista al conveni del 2017

 L’Advocacia Catalana havia presentat un informe demanant un increment del preu dels mòduls, com a mínim equiparable a l’IPC anual   

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els 14 Col·legis d’Advocats catalans, lamenta que el Ministeri de Justícia hagi prorrogat el conveni que estableix la dotació pressupostària per l’any 2018 dels mòduls d’indemnització pels serveis d’assistència jurídica gratuïta sense incrementar ni tan sols el percentatge corresponent a l’IPC anual, tal i com havia sol·licitat el Consell. Els mòduls d’indemnització pel servei d’assistència jurídica gratuïta determinen les quantitats a percebre pels advocats que presten el servei de Torn d’Ofici i Assistència al Detingut (TOAD) per cada actuació efectuada.

 Segons ha explicat el president del Consell, Julio J. Naveira, “malgrat els esforços realitzats per l’Advocacia institucional, les diferents reunions mantingudes amb el Ministeri i el Departament de Justícia i l’informe desfavorable que vam presentar, lamentem que s’hagi prorrogat el conveni sense cap tipus d’increment”. Per aquest motiu “demanarem una nova reunió per intentar assolir un increment en el preu dels mòduls”, ha anunciat Naveira.

“Aquesta no és la millor manera de reconèixer la tasca social que efectuen els advocats que presten el servei de Torn d’Ofici i Assistència al Detingut tenint en compte que les subvencions que reben per aquest servei públic, que garanteix la tutela judicial efectiva de tothom amb independència dels seus recursos econòmics, està molt per sota del preu de mercat”, ha afegit Naveira.

El Consell també lamenta que amb aquesta congelació per al 2018 s’ha trencat el procés impulsat per l’Advocacia Catalana d’anar incrementant progressivament el preu dels mòduls i recuperar-los de les retallades sofertes entre els anys 2011 i 2013.

 

Barcelona, 29 de desembre de 2017

Related Articles

Back to top button