Més de 100 Col·legis de Catalunya demanen definir un marc regulador de l’exercici professional que ajudi a prestar serveis de qualitat

  • Durant el I Congrés de les Professions, que s’ha clausurat avui, els Col·legis han denunciat la “creixent dificultat” del marc legislatiu i normatiu, i la “complexitat” dels processos administratius

 

  • El Congrés, organitzat per l’Associació Intercol·legial, ha celebrat més de 100 actes durant el mes de juny, que han permès als Col·legis construir una visió col·lectiva de futur
  • L’acte de cloenda ha comptat amb l’assistència del ministre de Justícia, del conseller de Justícia, de la presidenta de la Diputació de Barcelona, del tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, dels degans/es i presidents/es dels més de 100 Col·legis membres de la Intercol·legial, així com de la degana electa del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, entre d’altres autoritats

Barcelona, ​​4 de juliol de 2017.- Més de 100 Col·legis de Catalunya han reclamat “definir un millor marc regulador” de l’exercici professional que faciliti les condicions per a la prestació de serveis de qualitat “en entorns professional i econòmicament dignes”.

Durant la clausura del I Congrés de les Professions, organitzat per l’Associació Intercol·legial, els Col·legis han expressat el seu malestar per la “creixent dificultat” del marc legislatiu i normatiu, i la “complexitat dels processos administratius”. També han lamentat l’actual model econòmic, “allunyat de la prestació de serveis professionals, personalitzats per ciutadans i empreses”.

Els Col·legis han coincidit també a expressar el seu compromís amb la necessitat de prestar serveis de gran qualitat, adaptats a les necessitats de les empreses i els ciutadans, en apostar per la formació contínua i en mostrar un respecte “estricte i precís” de l’ètica i les normes professional i deontològiques.

Aquestes són algunes de les conclusions del congrés, que ha celebrat més de 100 activitats durant el mes de juny i que ha permès als col·legis construir una visió col·lectiva de futur i abordar els reptes del sector. Més de 2.000 col·legiats han participat en alguna d’aquestes sessions, en les quals s’han abordat les professions des d’un prisma europeu, les ‘smarts cities’ des del punt de vista dels professionals de cada sector i la gestió de la comunicació i el treball en xarxa, entre d’altres temàtiques.

A l’acte de cloenda, que s’ha celebrat al Museu Marítim de Barcelona, ​​han assistit el ministre de Justícia, Rafael Catalá, el conseller de Justícia, Carles Mundó, la presidenta de la Diputació de Barcelona, ​​Mercè Conesa, el quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Jaume Assens, els degans/es i presidents/es dels més de 100 Col·legis membres de la Intercol·legial, així com la degana electa del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ​​Maria Eugènia Gay, entre altres autoritats.

Durant la clausura, el president del Congrés de les Professions i degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Lluís Comerón, ha destacat que “per primera vegada s’ha pogut visualitzar un projecte conjunt dels professionals i dels Col·legis catalans, treballant junts amb la Intercol·legial i col·laborant en allò que ens uneix i que és comú al conjunt de les professions, per sobre dels antics sistemes individualistes”.

En la mateixa línia, el president de l’Associació Intercol·legial i degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ​​Oriol Rusca, ha recalcat que en un moment de “grans i decisius reptes” per al sector “cal intensificar la cooperació col·legial, fer que les escoles siguin més forts i estiguin al servei de la societat, de l’interès general i dels professionals”. “Necessitem seguir sent competitius en un entorn tan canviant”, ha afegit.

Enquesta als professionals col·legiats

Durant el I Congrés de les Professions, s’ha dut a terme una enquesta entre més de 400 professionals que ha posat de manifest que gran part dels col·legiats senten la necessitat de tenir un contacte directe amb la professió i altres professionals en formats interdisciplinaris per potenciar visions conjunts en àmbits com l’ètica-deontologia, la formació contínua, la digitalització i el networking.

Pel que fa a la formació, un 77% dels enquestats assegura haver realitzat algun curs en el seu col·legi en els últims mesos. En aquest sentit, la formació i el servei d’assessorament són els aspectes més ben valorats dels col·legis professionals.

Un 51% dels enquestats són autònoms i, per sexes, el 63% són homes i el 37% restant dones. Per edats, la majoria de col·legiats – 76% – té entre 36 i 64 anys.

Sobre l’Associació Intercol·legial

Constituïda com a Associació el 28 d’abril de 2011, l’Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya (http://www.intercolegial.cat/) representa més de 100 corporacions professionals, amb més de 200.000 col·legiats i col·legiades de tots els sectors professionals. L’Associació té com a finalitats reforçar la presència social dels col·legis professionals, divulgar les seves funcions d’interès general, impulsar projectes comuns, actuar com a interlocutor amb les administracions i estudiar qüestions que afecten el col·lectiu transversalment.

Related Articles

Back to top button