L’Advocacia Catalana presenta recurs davant del Tribunal Suprem contra l’acord del Consejo General del Poder Judicial de centralitzar en un únic jutjat provincial les reclamacions per clàusules abusives

Demana la suspensió cautelar del pla, per evitar perjudicis als ciutadans

El Consell de l’Advocacia Catalana ha presentat avui un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Suprem demanant la suspensió cautelar de l’acord del Consejo General del Poder Judicial de posar en marxa un únic jutjat, centralitzat a la capital de cada província, per resoldre les demandes per clàusules terra i altres reclamacions per despeses financeres derivades de la formalització d’hipoteques. L’Advocacia Catalana argumenta que aquest pla pot perjudicar els interessos dels afectats perquè dificulta l’accés a la justícia del ciutadà, que haurà de desplaçar-se i destinar uns recursos econòmics i de temps per defensar els seus drets davant dels tribunals  

El Consell de l’Advocacia Catalana considera que, en comptes de centralitzar la justícia i concentrar aquests jutjats a les capitals de cada província, sota l’excusa d’una pretesa especialització, el que cal és crear-ne de nous allà on fan falta i dotar els ja existents dels recursos humans i materials necessaris per descongestionar-los. A més, si el que es busca és l’especialització, l’Advocacia considera un error destinar jutges en pràctiques a aquests jutjats, com preveu l’acord del CGPJ. Per tot això demana al Tribunal Suprem la suspensió cautelar del pla d’urgència aprovat per la Comissió Permanent del Consejo General del Poder Judicial, que ha d’entrar en vigor a partir de demà, 1 de juny.

Barcelona, 31 de maig de 2017

Related Articles

Back to top button