L’Advocacia Catalana lliura l’XIè Premi Agustí Juandó i Royo a l’advocat Joan Geli Rissech

La Comissió de Llengua Catalana del Consell de l’Advocacia Catalana lliura aquest mes d’abril l’Xè Premi Agustí Juandó i Royo a l’advocat Joan Geli Rissech, en reconeixement de la defensa de la llengua catalana durant la seva trajectòria professional. L’homenatge es farà a Girona el proper 20 d’abril.

Joan Geli Rissech és advocat, i va iniciar la seva activitat laboral al Govern Civil de Girona. El 1969 va deixar la funció pública i va començar a exercir d’avocat fins a l’actualitat. El seu interès per escriure en llengua catalana arrenca de ben petit, fent-ho de forma autodidacta. I aquest interès es consolida de gran, producte d’un cert sentiment de coratge i rebel·lia enfront de la injustícia que palesava en veure les limitacions de tota mena que s’imposaven a la llengua catalana. Un cop promulgada la Llei de normalització lingüística, va estudiar-ne la vessant que afectava l’Administració de justícia i va fer un estudi que va ser publicat a la revista que editava La Ley i també el va presentar com a comunicació al II Congrés Internacional de la Llengua Catalana celebrat a Andorra.

Geli ha estat i és un referent del Dret civil català i del llenguatge jurídic català dins l’advocacia gironina. Referent de coherència, de persistència, de coratge, d’estimació i de defensa de l’ús de la llengua catalana dins l’àmbit jurídic. Un exemple per a tota l’advocacia catalana.

Descarregueu-vos el tríptic

Invitació a l’acte

Related Articles

Back to top button