L’Advocacia internacional condemna qualsevol intent de restablir la pena de mort a Turquia

Excm. Sr. Carles McCragh, president de la Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana i Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona

Davant la situació que viu Turquia i les reiterades afirmacions del seu president Recep Tayyip Erdogan de restablir la pena de mort al país per aquelles persones que van participar en l’intent de cop d’estat del passat 15 de juliol, l’advocacia internacional representada en diferents federacions d’àmbit europeu i internacional condemna de manera contundent qualsevol intent de restablir la pena de mort al país.

La Federació de Col·legis d’Advocats d’Europa (FBE per les seves sigles en francès) de la qual el Consell de l’Advocacia n’és membre, també ha signat també el manifest.

L’Advocacia recorda en el manifest les obligacions que té Turquia a nivell internacional ja que com a Membre del Consell d’Europa i com país signatari del Convenció Europea de Drets Humans el govern turc està obligat per Protocol 6 i 13 de la mateixa a abolir la pena de mort.

El Consell de l’Advocacia Catalana, va participar el passat més d’octubre a l’Assembla general de la FBE que es va celebrar a Luxemburg, on es van reunir les comissions de Drets Humans i de la Mediterrània per debatre i engegar accions conjuntes. En l’Assemblea General també es va aprovar l’admissió de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona com a nou membre individual de la FBE.

Declaració de la Federació de Col·legis d’Advocats d’Europa (FBE)

Related Articles

Back to top button