Entrevista a Pere Cuxart, guardonat del Premi Agustí Juandó d’enguany

Pere_CuxartL’Ara ha publicat una entrevista a Pere Cuxart, advocat que la Comissió de Llengua del CICAC va guardonar el mes de febrer per la seva defensa de la llengua catalana. En l’entrevista Cuxart parla del català a la justícia, a l’escola i als mitjans, i del seu paper destacat com a director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

“L’administració de justícia, dels tres poders de l’Estat, és l’únic que no s’ha repartit entre les comunitats i, per tant, depèn exclusivament de l’Estat. ¿Com pot ser que un jutge no hagi de conèixer la llengua dels ciutadans als quals jutja? Llavors passa el que passa. Una vegada un jutge em va dir: « Está en su derecho de hablar en catalán, pero que sepa que no le entiendo de nada ». ¿I què havia de fer jo? Això encara és així.”

Consulteu l’entrevista completa.

Related Articles

Back to top button