El Consell de l’Advocacia Catalana manifesta el seu rebuig per l’expedient sancionador de la CNMC a l’ICAB

Dóna suport al Col·legi de Barcelona i a la resta de Col·legis expedientats

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, manifesta el seu rebuig per l’expedient sancionador obert per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a nou Col·legis d’Advocats, entre els quals el de Barcelona. L’expedient s’ha obert a instàncies d’una denúncia de Bankia, que acusa els Col·legis d’haver recomanat preus als advocats en relació a les demandes a les quals està fent front per la seva Oferta Pública de Subscripció d’accions de 2011. L’entitat bancària també acusa als Col·legis d’Advocats d’estar aplicant sobrecostos als seu processos judicials, acusacions totalment falses.

El Consell de l’Advocacia Catalana vol aclarir que els Col·legis d’Advocats no recomanen cap mena d’honoraris als professionals de l’advocacia. Sí que tenen legalment atribuïda la funció de, a petició dels propis jutjats, emetre informes en assumptes de taxació de costes, uns informes que s’envien només als jutjats i que no són vinculants. Per tant, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona no pot haver indicat cap mena d’honorari als despatxos d’advocats pels processos de Bankia ni està aplicant cap mena de sobrecost a aquests processos.

L’Advocacia Catalana dóna suport a l’ICAB i a la resta de Col·legis de l’Estat Espanyol que han estat expedientats i s’adherirà a les accions que pugui emprendre el Consejo General de la Abogacía Espanyola, que ja ha encarregat un informe jurídic per defensar l’actuació dels Col·legis.

Barcelona, 23 de juny de 2016

Related Articles

Back to top button