El Consell de l’Advocacia Catalana distingeix amb Medalles d’Or l’anterior conseller de Justícia, Germà Gordó, i l’anterior president del Consejo General de la Abogacía Española, Carlos Carnicer

La Medalla del Consell, en la seva versió d’or, és la distinció prevista per reconèixer a aquelles persones o entitats que se’n facin mereixedores pels seus mèrits o condicions en relació al Consell

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, ha acordat concedir la Medalla d’Or de la institució a l’anterior conseller de Justícia, Germá Gordó i a l’anterior president del Consejo General de la Abogacía Española, Carlos Carnicer, en reconeixement a la tasca duta a terme per cadascun d’ells en favor de l’advocacia catalana. 

La Medalla d’Or és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o institució per part del Consell de l’Advocacia Catalana. La primera d’aquestes distincions la va rebre el Col·legi d’Advocats de Figueres l’any 2010 amb motiu de la tasca d’organització del III Congrés de l’Advocacia Catalana celebrat el 2009 a la capital altempordanesa i el gran èxit que va tenir. Recentment, el plenari del Consell de l’Advocacia Catalana, format pels degans dels 14 Col·legis d’Advocats catalans ha acordat atorgar dues noves màximes distincions a persones que han destacat per la tasca duta a terme en favor de l’advocacia.

Una d’elles la rebrà l’anterior conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Hble Sr. Germà Gordó, per la seva gran col·laboració amb l’Advocacia Catalana i la receptivitat manifestada davant les reivindicacions formulades pel col·lectiu durant el seu mandat. Per la seva part, l’anterior president del CGAE, Excm. Sr. Carlos Carnicer, rep el reconeixement de l’Advocacia Catalana per la constant defensa dels drets humans que ha exercit durant els 15 anys que ha estat al capdavant de l’Advocacia institucional, tant des de la presidència del CGAE com des de la seva Fundació. La seva incansable reivindicació de la vigència de la Declaració Universal de Drets Humans l’ha portat a manifestar, encertadament, que “en cada despatx d’advocats hi ha una oficina de drets humans”, amb l’objectiu de destacar la finalitat solidària de la professió com a essència de l’advocacia, que sempre l’ha fet ocupar-se de les necessitats dels més desprotegits i lluitar en la seva defensa.

Barcelona, 6 de maig de 2016

 

Related Articles

Back to top button