Uns 150 membres de les Juntes de Govern dels Col·legis d’Advocats es reuneixen a Manresa per debatre les últimes reformes legislatives

Uns 150 lletrats que formen part de les Juntes de Govern dels catorze Col·legis d’Advocats catalans s’han reunit el divendres, 20 de març, al Monestir de Sant Benet de Bages (Manresa) amb motiu de la XIII Jornada de Juntes de Govern organitzada pel Consell de l’Advocacia Catalana, amb l’objectiu de debatre els últims projectes de  reforma legislativa proposats pels governs central i autonòmic.

Entre els temes que han debatut destaquen la reforma del Codi Penal, la Llei de Seguretat Ciutadana, les noves directives comunitàries en l’Assistència al Detingut o l’ús de la mediació i l’arbitratge com a alternatives de resolució  de conflictes en el nou Codi de Consum. Els responsable dels Col·legis d’Advocats han analitzat diversos aspectes deontològics de la professió, temes relacionats amb la formació i debatran sobre la funció social de l’advocacia. També han tractat sobre la implantació i l’ús de les noves tecnologies en l’advocacia i han presentat la nova central de compres que el Consell ha creat per millorar i incrementar els serveis als col·legis.

El Consell de l’Advocacia Catalana farà arribar les conclusions de la Jornada a les administracions, institucions i partits polítics, per tal que les tinguin en compte a l’hora de tirar endavant les reformes legislatives previstes pels governs central i autonòmic.

Fotografies: Pia Fotografia

Related Articles

Back to top button