L’Advocacia Catalana lamenta que el TC privi a la Generalitat de Catalunya de competències en relació a la Llei d’accés a l’advocacia

El Consell de l’Advocacia Catalana ja va recórrer davant l’Audiència Nacional la centralització a Madrid de la prova d’accés a l’advocacia

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els 14 Col·legis d’Advocats catalans, lamenta la sentència dictada el 23 d’octubre pel Tribunal Constitucional, que atorga plenes competències al govern estatal per a la regulació i desenvolupament de la Llei d’accés a l’advocacia. El TC ha dictat la sentència en resposta a un recurs d’inconstitucionalitat presentat per la Generalitat de Catalunya contra diversos preceptes d’aquesta Llei. El Consell de l’Advocacia Catalana considera que l’Estat envaeix competències previstes a l’Estatut de Catalunya en la determinació dels requisits i condicions per a l’exercici de la professió de l’advocacia.

El Consell de l’Advocacia Catalana ja va presentar un recurs contenciós administratiu davant l’Audiència Nacional, el passat mes de maig, davant la convocatòria única a Madrid de l’examen d’accés a l’Advocacia i també per demanar que el contingut de la prova inclogués més qüestions relacionades amb el Dret propi de Catalunya. En aquest sentit, el president de l’Advocacia Catalana, Abel Pié, té previst replantejar el tema en una propera reunió que mantindrà amb el nou ministre de Justícia, Rafael Català, a qui demanarà “que la prova d’accés a la professió, per part dels alumnes procedents de la Universitats catalanes, es faci a Catalunya, amb participació de les institucions catalanes, en català i que inclogui una avaluació de les especialitats del Dret Civil i Administratiu català i de la Normativa de l’Advocacia Catalana”

Related Articles

Back to top button