L’Advocacia Catalana lliura els primers Premis ‘Valor’ a persones que defensen els drets humans

L’acte se celebrarà el dijous 18 de setembre, coincidint amb el Dia de l’Advocacia Catalana, a l’Auditori de La Pedrera, a les sis de la tarda

El Consell de l’Advocacia Catalana celebrarà el proper dijous, 18 de setembre, el primer Dia de l’Advocacia Catalana amb un acte durant el qual lliurarà la primera edició dels Premis ‘Valor’ a persones que amb la seva trajectòria humana i professional són referents dels valors necessaris per enfortir la societat, reforçar els valors morals i defensar, alhora, els drets humans i la justícia.

Es concediran tres Premis ‘Valor’:

–       El Premi ‘Valor’ a l’Advocacia Compromesa, que rebrà l’advocat francès Robert Badinter, principal impulsor de l’abolició de la pena de mort a França.

–       El Premi ‘Valor’ a Advocacia Solidària, que s’atorgarà a l’advocat barceloní Eduard Sagarra i Trias, president de l’Associació de les Nacions Unides a Espanya, per promoure la tolerància i la solidaritat entre les persones.

–       El Premi ‘Valor’ al  Periodisme d’Investigació, concedit a l’equip de ‘El Periódico’ format pels periodistes Antonio Baquero, Michele Catanzaro i Angela Biesot, que van destapar el cas “Òscar Sánchez”, pel seu treball d’investigació, la recerca de la veritat i, en definitiva, de la justícia.

L’acte comptarà amb l’assistència del conseller de Justícia, Germà Gordó; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Àngel Gimeno i el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper, que seran els encarregats de lliurar els guardons. També hi assistiran el president del Consejo General de la Abogacía Española, Carlos Carnicer; els degans dels catorze Col·legis d’Advocats Catalans i altres personalitats dels món jurídic i social.

La periodista Marta Cailà presentarà l’acte de lliurament dels premis, que tindrà lloc a l’Auditori de La Pedrera a partir de les sis de la tarda

Related Articles

Back to top button