L’Advocacia Catalana demanarà al nou ministre de Justícia, Rafael Català, que derogui la Llei de taxes judicials

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els 14 Col·legis d’Advocats catalans, demanarà al nou ministre de Justícia, Rafael Català, que derogui la Llei de taxes judicials i que paralitzi la resta de reformes legislatives impulsades pel seu antecessor, Alberto Ruiz-Gallardón, fins que es reprengui el clima de diàleg amb els operadors jurídics. En aquest sentit, l’Advocacia Catalana, demanarà al ministre que retiri l’avantprojecte de Llei de Justícia Gratuïta, la Llei de Serveis Professionals i que blindi els jutjats comarcals i de pau retirant l’avantprojecte de Llei de Demarcació i Planta Judicial, entre d’altres reformes iniciades per Gallardón.

El Consell de l’Advocacia Catalana, que avui s’ha reunit en ple, demanarà al nou ministre de Justícia, Rafael Catalá, que derogui la Llei de taxes judicials. Per al president del Consell, Miquel Sàmper ‘a expenses de l’efectiva retirada, que és el que seria desitjable per a la gran majoria de ciutadans, la voluntat del nou ministre de voler reformar la vigent llei de taxes ha de ser presa com a una bona notícia’. Tot i això, l’Advocacia Catalana li demanarà al ministre que no opti només per una reducció de les quanties sinó que derogui totalment la llei: ‘El dret a la tutela judicial efectiva és incompatible amb qualsevol taxa, sigui quin sigui el seu import’, ha destacat Sàmper.

L’Advocacia Catalana també demanarà al nou ministre que paralitzi la resta de reformes legislatives dutes a terme pel ministre Ruiz-Gallardón -com ara la Llei de Justícia Gratuïta, la Llei de Demarcació i Planta Judicial, i les d’altres ministeris com la Llei de Serveis Professionals- fins a reprendre el clima de diàleg i el consens amb els operadors jurídics que s’havia trencat amb l’anterior ministre.

El Consell de l’Advocacia Catalana vol destacar en qualsevol cas,  la sensibilitat mostrada pel nou ministre en el seu primer dia al davant del ministeri ‘sensibilitat que Ruiz-Gallardón no va mostrar en tres anys com a màxim responsable executiu de la justícia espanyola’, ha destacat Sàmper

Related Articles

Back to top button