L’Advocacia Catalana, al Congrés dels Diputats amb motiu de la tramitació del projecte de Llei de Justícia Gratuïta

 

El vicepresident del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de Sabadell, Juan Antonio Garcia Cazorla; el degà del Col·legi de Reus i vicepresident del CGAE, Pere Lluís Huguet i el degà del Col·legi de Figueres i Secretari de la Comissió de Justícia Gratuïta del CGAE, Joan Ramon Puig han assistit a la sessió del Congrés dels Diputats en la qual s’ha discutit el projecte de Llei de Justícia Gratuïta, actualment en tràmit

Us informem que el Congrés dels Diputats ja està tramitant el Projecte de Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta aprovat pel Govern central el dia 21 de febrer de 2014. Dins dels tràmits seguits en el Congrés es troba el de presentació d’esmenes per part dels diferents grups parlamentaris.

En aquest sentit, el Consell de l’Advocacia Catalana va facilitar als principals partits amb representació al Congrés el document d’esmenes al Projecte de Llei preparat per l’Advocacia Catalana, sota la coordinació del Consell a través de la seva Comissió de Torn d’Ofici.

Les principals esmenes presentades incideixen en els aspectes següents:

– TORN D’OFICI NO ÉS IGUAL A JUSTÍCIA GRATUÏTA. Correspon a l’Estat, i no a l’advocat del Torn d’Ofici finançar el dret de defensa dels ciutadans

–  MÉS GARANTIES PEL DRET DE DEFENSA

– Augment de prestacions del dret als ciutadans amb 
ventall de prestacions (traductors, mediadors….) que permetin portar a terme la defensa del ciutadà en condicions d’igualtat.

– Proximitat dels ciutadans als advocats

–  UN SISTEMA DE RECONEIXEMENT DEL DRET ACORD AMB EL S.XXI

– Estructures administratives més eficients .

– Noves funcions de les Comissions d’Assistència Gratuïta que permetin minimitzar l’abús per part de qui té 
mitjans econòmics.

–   ACREDITACIÓ SEMPRE DE L’INSUFICIÈNCIA DE RECURSOS ECONÒMICS

– Prestació immediata del servei quan calgui, amb acreditació sempre de la situació econòmica del ciutadà.

– Garantia de la viabilitat econòmica del servei i de les prestacions lletrades en defensa dels ciutadans

 

Presència al Congrés de l’Advocacia Catalana

Finalment, el dia 29 d’abril de 2014, el vicepresident del Consell i degà del Col·legi de Sabadell, el degà del Col·legi de Reus i vicepresident del CGAE, Pere Lluís Huguet, i el degà del Col·legi de Figueres i Secretari de la Comissió de Justícia Gratuïta del CGAE, Joan Ramon Puig, han assistit a la sessió del Congrés dels Diputats en la qual s’ha discutit el Projecte de Llei de Justícia Gratuïta elaborat pel Ministeri de Justícia, posant de manifest l’oposició frontal de l’Advocacia a un projecte que suposa una “autèntica involució i un atac frontal a l’accés a la justícia per part dels ciutadans i ciutadanes tributaris de justícia gratuïta“.

Us mantindrem informats de la tramitació que efectuï el Congrés.

ÀUDIO: Entrevista al vicepresident CICAC, Juan Antonio García Cazorla, sobre el Projecte de llei de Justícia Gratuïta, arran de la seva assistència al Congrés dels Diputats.

[jwplayer config=”CICAC_audio” mediaid=”2914″]

Related Articles

Back to top button