Lamentem la mort del primer president del Consell de l’Advocacia Catalana, Antoni Plasència Monleón

Lazo LutoEl  divendres 6 de juny ha mort l’Excm. Sr. Antoni Plasencia Monleón, advocat, degà emèrit de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i primer president del Consell de l’Advocacia Catalana.

En la seva qualitat de degà de Barcelona va integrar, com a conseller, el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya des de la seva fundació a Tortosa el 10 de juny de 1983. En la reunió fundacional i constitutiva va ser elegit per la resta de consellers com a president del Consell, càrrec que va ocupar de juny de 1983 fins el desembre de 1985.

El 3 d’octubre de 1986 va finalitzar el seu mandat com a conseller, en ser succeït com a degà de Barcelona per l’Excm. Sr. Josep Ma. Antràs Badia, l’actual president de l’Associació d’exdegans. Per tal de reconèixer la seva bona tasca, el Ple del Consell va prendre l’acord de demanar al Govern de la Generalitat la Creu de Sant Jordi per al degà Plasència. Igualment, va ser reconegut amb l’atorgament de la Creu d’Honor de Sant Ramon de Penyafort.

 Tota l’Advocacia catalana  manifesta el seu condol i ret un sentit homenatge al seu primer president, destacant l’especial sensibilitat i impuls que va donar a aquest projecte comú.

Si voleu veure més informació de la seva tasca com a degà de Barcelona cliqueu aquí

Related Articles

Back to top button