L’Advocacia Catalana ja ha iniciat el diàleg amb la Generalitat per intentar resoldre urgentment la doble imposició de taxes a Catalunya

Logo Taxes

Insta al TC a resoldre els recursos d’inconstitucionalitat contra les taxes estatals per impedir l’accés a la justícia i vulnerar la tutela judicial

 

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els 14 Col·legis d’Advocats de Catalunya, creu indispensable resoldre el doble càstig que reben els justiciables catalans, un cop el Tribunal Constitucional ha avalat les taxes catalanes i ha aixoplugat les estatals. En aquest sentit, l’Advocacia Catalana ja ha demanat una reunió urgent amb el Conseller de Justícia, als efectes de trobar solucions que facin igual l’accés a la justícia pels catalans respecte dels ciutadans de la resta de l’Estat.

 

L’Advocacia s’oposa a qualsevol taxa que impedeixi el lliure accés del ciutadà a la justícia, però a l’espera de conèixer la totalitat de la sentència del TC i d’acord amb la nota informativa emesa pel TC, el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper, demana ‘prudència’ per tal de no confondre al ciutadà. ‘Les taxes estatals poden multiplicar per més de deu la quantia de les de Catalunya, i a més, el no pagament de les mateixes impedeix l’accés a la justícia, cosa que no passa amb les catalanes’, alerta Sàmper. Per aquests motius, a banda de demanar la no aplicació de les taxes judicials autonòmiques, el Consell insta un cop més al Tribunal Constitucional a resoldre urgentment els recursos i qüestions d’inconstitucionalitat presentats per Governs autonòmics, partits polítics i la pròpia Audiència Nacional contra la Llei de Taxes Judicials d’ençà la seva entrada en vigor, el novembre del 2012.

ÀUDIO: Entrevista al president de la Comissió de Comunicació, Antoni Molas, a COPE Catalunya, sobre l’aval del TC a la taxa judicial catalana.

 

[jwplayer mediaid=”2894″ config=”CICAC_audio”]

 

ÀUDIO: Entrevista al president CICAC, Miquel Sàmper, a El Matí de Catalunya Ràdio valorant l’aval del TC a les taxes judicials catalanes.
[jwplayer config=”CICAC_audio” mediaid=”2912″] VÍDEO: Noticia aval TC taxes catalanes al Telenotícies vespre de TV3 amb declaracions del president CICAC, Miquel Sàmper.

http://www.324.cat/video/5063512/La-taxa-judicial-catalana-es-constitucional

Related Articles

Back to top button