L’Advocacia Catalana qualifica de ‘greuge’ que el Ministeri de Justícia centralitzi a Madrid la prova obligatòria d’accés a l’advocacia

Els 84 aspirants catalans, dels 378 que hi ha a tot l’Estat Espanyol, s’hauran de desplaçar a Madrid i fer la prova en  castellà

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, estudiarà les accions a emprendre davant del que considera ‘un greuge’ per als graduats en Dret catalans, que hauran de desplaçar-se a Madrid per fer la prova, obligatòria per accedir a la professió. Es tracta de la primera prova per poder exercir de lletrat d’ençà l’entrada en vigor de la Llei d’Accés a l’Advocacia, que hauran de superar tots els graduats no col·legiats abans del 31 d’octubre del 2013. A partir d’aquesta data, tots els graduats en Dret que vulguin col·legiar-se, han de cursar un Màster i superar l’examen d’accés a l’advocacia com a requisit indispensable. El Màster, que  s’imparteix a la majoria d’Universitats catalanes, compta amb l’aprovació del Consell de l’Advocacia Catalana. 

Davant la publicació al BOE, el passat 17 de març, de la convocatòria de la primera prova d’accés a l’Advocacia, sense especificar ni data ni lloc de l’examen, el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper, va sol·licitar una reunió amb responsables del Ministeri de Justícia,  que li van confirmar que hi haurà una única convocatòria, i que tindrà lloc a Madrid i en castellà. Dels 378  aspirants a la prova, 84 són catalans, xifra que no justifica, segons el Ministeri, la constitució d’una altra comissió avaluadora a Catalunya.

El president del Consell, Miquel Sàmper, considera ‘injust’ que els aspirants catalans ‘hagin de desplaçar-se i pagar de la seva butxaca el viatge a Madrid per fer l’examen’. A més, tot i ser tipus test, Sàmper troba ‘il·lògic’ que els aspirants catalans, bascos i gallecs no puguin tenir el formulari en la seva llengua. Per aquest  motiu, el Consell de l’Advocacia Catalana tractarà en el proper ple les accions a emprendre.

Related Articles

Back to top button