El Consell de l’Advocacia Catalana s’adhereix al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Considera que és un dret ‘inalienable a tota persona’ i que és possible  trobar un marc jurídic legal per fer-lo efectiu, ‘adaptat a la realitat social’

 

El ple del Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, ha acordat, ahir dilluns 14 d’octubre, adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. El Consell donarà suport a la comissió d’estudi sobre el dret a decidir, creada en el si del Parlament, amb l’objectiu de treballar per a la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya, independentment del seu resultat.

 

El Consell de l’Advocacia considera ‘perfectament viable’ trobar un marc jurídic legal per fer efectiu ‘un dret inalienable a tota persona’, com és el dret a decidir. Per això, el ple del Consell, reunit el passat dilluns en sessió extraordinària, va acordar la seva adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, així com donar suport a la comissió d’estudi creada en el si del Parlament, amb l’objectiu de poder fer efectiva la consulta. ‘Des del punt de vista jurídic, considerem que podria trobar-se un marc perfectament legal i adaptat a la realitat social, per poder realitzar la consulta’, assegura el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper, que considera ‘lògic i de sentit comú’ que ‘les lleis s’adaptin a les necessitats de la societat’. Que s’accepti un marc jurídic legal per fer la consulta ‘és una qüestió que depèn únicament de la voluntat política’, afegeix Sàmper.

 

Related Articles

Back to top button