L’Advocacia Catalana rebutja la pena de presó permanent revisable aprovada avui pel Consell de Ministres

Considera que no respecta els principis de la Constitució sobre la llibertat i la reinserció social

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els 14 Col·legis d’Advocats de Catalunya,  rebutja la instauració de la pena de presó permanent revisable aprovada avui pel Consell de Ministres, entre altres reformes del Codi Penal.

El Consell de l’Advocacia Catalana considera que la instauració de la pena de presó permanent revisable “és contrària a l’article 25 de la Constitució, segons el qual les penes privatives de llibertat i les mesures de seguretat han d’estar orientades cap a la reeducació i la reinserció social”, i afegeix que “tota pena que no compleixi aquest requisit suposa una greu reculada en els drets i principis rectors del Codi Penal”.

Per al president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper, “el poder legislatiu no ha de modificar o crear lleis sota la pressió de les forces mediàtiques, sinó que ha d’actuar sempre sota el respecte dels principis fonamentals que emparen el nostre ordenament jurídic”. Per a Sàmper “la presó constitueix el fracàs de la societat”, per la qual cosaproposa com a alternativa “dirigir la política criminal a les penes alternatives que permetin i facilitin la reinserció”. D’aquesta manera “es descongestionarien les presons i es reduiria la despesa pública”.

L’Advocacia Catalana recorda que “som el país de la UE amb la taxa d’empresonament més alta, tot i que tenim l’índex més baix de criminalitat

 

Related Articles

Back to top button