L’advocacia catalana crea un grup de treball per consensuar millores en l’atenció a la infància
Juristes, experts i administració han celebrat avui la primera reunió per avançar en la protecció i defensa dels drets de nens, nenes i adolescents
El Consell de l’Advocacia Catalana ha creat un grup de treball amb l’objectiu específic d’avançar en la protecció i defensa dels drets de nens, nenes i adolescents, especialment els que es troben en situació de major vulnerabilitat. Aquesta iniciativa neix amb la voluntat de generar el màxim consens entre advocacia, juristes, experts i administració per impulsar millores en l’atenció a la infància i l’adolescència.
El grup de treball, que ha celebrat avui la seva primera reunió a la seu del Consell de l’Advocacia Catalana, està format, entre d’altres, per advocats, advocades i juristes especialitzats en drets de la infància, experts i tècnics en drets humans i atenció a la infància i representants dels departaments de Justícia i Qualitat Democràtica i Drets Socials i Inclusió de la Generalitat.
Aquesta iniciativa respon a la necessitat d’aplicar canvis en els procediments jurídics que es fan servir actualment en la defensa i la protecció de la infància i l’adolescència en situació de vulnerabilitat. Aquesta va ser la principal conclusió de la jornada que el Consell de l’Advocacia Catalana va celebrar el passat 20 de juny a Sabadell i en la qual també es va presentar l’informe que, en nom de tota l’advocacia catalana, analitza la situació jurídica actual i planteja una sèrie de propostes de millora i actuació amb l’objectiu de blindar els drets dels nens, nenes i adolescents que es troben en situació de vulnerabilitat.
Segons la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Marta Martínez, “a partir del punt de partida de la jornada de Sabadell i les conclusions de l’informe vam coincidir en la necessitat de crear una eina com aquest grup de treball per aconseguir tenir una sola veu que ens permeti caminar cap a un canvi legislatiu i de paradigma que ens faci evolucionar cap a l’excel·lència”.
Martínez assegura que tots els agents implicats en aquesta iniciativa “estem compromesos en assolir mesures que en els procediments ens facin prendre decisions molt més justes per a l’interès superior del menor i per assegurar un sistema de protecció infantil més robust i equitatiu”. La presidenta del Consell afegeix que “és el nostre deure com a societat, i per tant també dels poders públics, atendre l’etapa de la infantesa amb totes les garanties de respecte i protecció i dotar-la de l’educació, la salut i el benestar adequat, i sempre que sigui possible al costat de les seves famílies”.
Barcelona, 16 de setembre de 2024