El Consell entrega els premis Valors 2024 a Mabel Lozano, Txell Feixas, l’Associació Catalana per la Pau i advocats de Nicaragua

Els guardons arriben a la 11ena edició i reconeixen persones i entitats que destaquen per la defensa dels drets humans i contra les injustícies

El Consell de l’Advocacia Catalana ha lliurat aquesta tarda a Sabadell la onzena edició dels premis Valors en el transcurs d’un acte que s’ha celebrat al Saló Modernista de l’antiga seu de Caixa Sabadell. Enguany, han rebut el reconeixement la cineasta, escriptora i activista Mabel Lozano, la periodista Txell Feixas, l’Associació Catalana per la Pau i un grup de nou advocats i advocades de Nicaragua, que han estat representats per Yonarqui Martínez i Ana Margarita Vijil. Aquests guardons tenen com a objectiu reconèixer les persones i entitats que han destacat per la defensa dels drets humans i la lluita contra les injustícies.

La cineasta Mabel Lozano, guanyadora de dos premis Goya (2021 i 2024) al millor curtmetratge documental, ha rebut el premi Valor per la lluita contra el tràfic de persones, mentre que la periodista de 3Cat especialitzada en l’Orient Mitjà, Txell Feixas, recent Premi Nacional de Periodisme i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, ha estat guardonada amb el premi Valor per un periodisme transformador.

L’Associació Catalana per la Pau ha estat distingida amb el premi Valor per la seva solidaritat, i el premi Valor per la defensa dels drets humans ha estat per a un grup de nou advocats i advocades de Nicaragua que destaquen per la lluita per la justícia al seu país i el seu compromís amb l’advocacia, la judicatura i la defensa de les víctimes.

Dia de l’Advocacia Catalana

El lliurament dels premis Valors ha estat l’acte central de la commemoració del Dia de l’Advocacia Catalana. A banda de la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Marta Martínez, i la resta de degans i deganes dels col·legis catalans, també hi han participat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la diputada secretària primera de la Mesa del Parlament, Glòria Freixa. En el transcurs de l’acte també s’ha fet un reconeixement a la tasca desenvolupada pel coordinador de la comissió de Drets Humans del Consell i degà emèrit del Col·legi de l’Advocacia de Girona, Carles McCragh.

Sabadell, 20 de juny de 2024


Galeria d’imatges

 

 

 

Related Articles

Back to top button