El Consell aborda amb el ministre el futur de la Justícia i les millores per a l’advocacia

L’Advocacia Catalana reclama que la solució al problema dels advocats mutualistes ha ser “justa i eficaç”

La necessitat de resoldre el greuge que pateixen els advocats i advocades mutualistes en les seves pensions de jubilació ha estat una de les demandes que ha fet avui el Consell de l’Advocacia Catalana al ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños. El ministre ha fet avui una visita al Consell, on ha mantingut una reunió de treball amb la presidenta Marta Martínez i, posteriorment, ha participat en una trobada amb el plenari del Consell, integrat pels catorze degans i deganes dels col·legis de l’advocacia de Catalunya.

La presidenta del Consell ha traslladat al ministre la inquietud de l’advocacia catalana davant les decisions que pugui prendre el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions per resoldre aquesta qüestió i, en la consideració que Bolaños també és el ministre de Presidència, li ha demanat que des del govern espanyol es treballi en una solució “justa i eficaç”.

En aquest sentit, Martínez ha lliurat a Bolaños un informe preliminar encarregat a l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates en el què es fa una anàlisi jurídica de la situació i es plantegen possibles sortides i solucions a les jubilacions dels advocats i advocades donats d’alta en mutualitats alternatives al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA). La presidenta del Consell reitera que “és important trobar una sortida que acabi amb les diferències dels advocats mutualistes respecte als que cotitzen al règim d’autònoms”. Segons Marta Martínez, “ens correspon defensar aquesta igualtat davant l’Estat amb propostes que siguin beneficioses per a tot el col·lectiu”.

El ministre ha mostrat el compromís de diàleg del Govern amb l’advocacia sobre aquest assumpte en el marc de la negociació del sistema de passarel·la al RETA.

En el transcurs de la reunió amb Bolaños també s’han tractat altres qüestions sobre millores als professionals de l’advocacia, el model de justícia i els reptes de futur. La situació del torn d’ofici, el rebuig de l’advocacia a la centralització d’òrgans judicials, la necessitat d’augmentar el nombre de jutges, les esmenes al projecte de Llei de mesures en matèria d’eficiència del servei públic de justícia, l’aposta per la mediació i els ADR, el funcionament del sistema de protecció a la infància i l’adolescència o les polítiques per afavorir l’ús del català a la justícia i el coneixement del Dret Civil català són algunes de les qüestions que s’han abordat en la reunió amb el ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts.

Barcelona, 8 de maig de 2024

Related Articles

Back to top button