Presentació del canal de denúncies de l’advocacia catalana per casos de discriminació de sexe o gènere

El Consell de l’Advocacia Catalana i la Comissió de Dones del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha presentat, dijous dia 7 de març, el canal de queixes i denúncies de l’advocacia catalana per casos de discriminació per raó de sexe o gènere.

L’acte ha comptat amb la participació de la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana del col·legi de Tortosa, Marta Martínez; la presidenta de la Comissió de Dones del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Olga Arderiu; la presidenta de la Comissió de Violència Masclista i Igualtat del Consell i degana del col·legi de Sant Feliu de Llobregat, Esther López; la membre de la Comissió de Violència Masclista i Igualtat del Consell, Pilar Esteban; i les membres de la Comissió de Dones del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Teresa Blasi i Àngels Calavia.

Aquest canal té com a objectiu denunciar possibles casos de discriminació per raó de sexe o de gènere entre la professió. L’accés a aquesta eina es pot fer a través de la pàgina web del Consell (www.cicat.cat) o mitjançant el correu electrònic denunciadiscriminacio@cicac.cat. Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la Comissió de Violència Masclista i Igualtat del Consell.

El nou canal vol facilitar a qualsevol col·legiat o col·legiada, al personal intern del Consell, als mateixos col·legis professionals de l’advocacia o a terceres persones que tinguin o hagin tingut relació amb operadors jurídics, que puguin denunciar situacions de risc o incompliments de la llei, del Codi Ètic de l’advocacia catalana o de les normes deontològiques per situacions de discriminació per raó de sexe o de gènere.

La Comissió d’Ètica del Consell serà la responsable d’estudiar totes les queixes o denúncies, garantint sempre la confidencialitat de la persona denunciant.

Barcelona, 8 de març de 2024

Related Articles

Back to top button