Pla per garantir la defensa de les víctimes de crims de guerra i tràfic de persones a Catalunya

El projecte es posa en marxa gràcies a un acord entre el Consell de l’Advocacia Catalana i el departament d’Igualtat i Feminismes

El Consell de l’Advocacia Catalana ha posat en marxa un projecte per garantir l’assistència jurídica i el dret a defensa de les víctimes de crims de guerra o de lesa humanitat, de tràfic de persones i altres vulneracions de drets vinculades a la condició de persones refugiades que es detectin a Catalunya. Aquest pla es produeix gràcies a un acord signat entre el Consell de l’Advocacia Catalana i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i es començarà a executar a partir d’aquest mes de desembre.

Aquesta iniciativa es divideix en tres actuacions, que consisteixen en l’elaboració de protocols que permetran unificar l’assistència jurídica a tot Catalunya i els recursos disponibles, una oferta formativa especialitzada en detecció, atenció i defensa de les víctimes i la creació d’un servei de suport i orientació professional a cadascun dels col·legis de l’advocacia catalana.

La presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Encarna Orduna, ha explicat que el projecte sorgeix de la voluntat compartida amb el Departament d’Igualtat i Feminismes de “garantir i protegir els drets humans i la condició de refugiades de totes aquelles persones que es veuen obligades a desplaçar-se a causa de guerres, conflictes socials i polítics, desigualtat o l’emergència climàtica”.

En aquest sentit, el pla estableix que els diferents mecanismes i recursos especialitzats que s’impulsaran van dirigits tant a les persones directament afectades com als professionals que les atenen. “Donem una resposta efectiva a les demandes socials d’atenció i seguiment de les vulneracions produïdes a causa de conculcacions de drets humans amb l’objectiu d’evitar que quedin impunes, oferint seguretat jurídica a les víctimes i eines i recursos als professionals de l’advocacia que les hauran d’atendre”, ha afegit Orduna.

Barcelona, 30 de novembre de 2023

Related Articles

Back to top button