Les noves deganes de Lleida, Terrassa i Figueres s’incorporen al Consell de l’Advocacia Catalana

La presa de possessió d’Antònia Martí, Carme Oriol i Maria Hilari comporta que per primer cop en 40 anys les dones siguin majoria a la junta de govern

Les noves deganes dels col·legis de l’advocacia de Lleida, Antònia Martí; Terrassa, Carme Oriol; i Figueres, Maria Hilari, han pres possessió aquest dilluns com a conselleres del Consell de l’Advocacia Catalana. Amb la seva incorporació, la junta de govern del Consell compta, per primer cop en els 40 anys d’història de la institució, amb una majoria de dones. Així, des d’avui en formen part nou deganes i cinc degans. 

Antònia Martí relleva en el càrrec al degà sortint de Lleida, Jordi Albareda, mentre que Carme Oriol substitueix al seu antecessor, l’egarenc Ignasi Puig Ventalló, i Maria Hilari pren el relleu del figuerenc Joan Ramon Puig. Les noves deganes han pres possessió dels seus càrrecs en el decurs de la sessió plenària celebrada avui a la seu de la institució, a Barcelona. 

D’aquesta manera el Consell de l’Advocacia Catalana passa a tenir majoria de dones a la seva junta de govern, una situació inèdita en els 40 anys d’història de la institució. A banda de Lleida, Terrassa i Figueres, també els col·legis de Tarragona, Sabadell, Mataró, Reus, Sant Feliu de Llobregat i Tortosa estan presidits per deganes.

Les noves incorporacions:

  • Antònia Martí. Nascuda a Balaguer l’any 1955, Martí es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona el 1988, el mateix any que es va col·legiar al Col·legi de l’Advocacia de Lleida. Exerceix com advocada amb despatx propi a Balaguer des de fa més de 30 anys, tractant temes de totes les branques del Dret, i prestant serveis del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut, especialment en dret de família. També és administradora concursal. Ha estat professora de Dret Tributari a l’Escola de Pràctica Jurídica de l’ICA Lleida i també docent de la Universitat de Lleida. Des del passat 27 de gener és la degana del Col·legi de l’Advocacia de Lleida.

  • Carme Oriol. Nascuda a Barcelona, l’any 1969, Oriol es va llicenciar en Dret per la UB i es va col·legiar al Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) l’any 1995, de quina Junta de Govern ha format part des del 2009. Especialitzada en Dret Civil i Processal exerceix com a advocada des del seu propi despatx de Sant Cugat del Vallès des de fa 27 anys. També ha estat professora de Deontologia i d’Honoraris en Taxacions de costes al Màster d’Accés a l’Advocacia de la UAB i actualment ho és a ISDE, així com de l’Escola de Pràctica Jurídica de l’ Des del passat 22 de desembre és la degana del Col·legi d’Advocats de Terrassa.

  • Maria Hilari. Nascuda a Vilabertran l’any 1976, Hilari es va llicenciar en Dret a la UdG l’any 1998. Especialitzada en Dret Civil, exerceix com a advocada amb despatx a Figueres i Llançà. Imparteix classes de Dret Civil a la UdG des de fa 20 anys, i també és professora del Màster d’Accés de l’ A l’ICAFI presta serveis del Torn d’Ofici en les àrees de Civil, Penal, Violència Domèstica, Menors, Estrangeria, Mediació, així com serveis d’orientació jurídica i a la mediació. Des del passat 20 de febrer és la degana del Col·legi de l’Advocacia de Figueres-Alt Empordà.

 

 

Des d’aquest dilluns les noves deganes de Lleida, Terrassa i Figueres són també conselleres del Consell de l’Advocacia Catalana, l’òrgan representatiu dels 14 Il·lustres Col·legis de l’Advocacia de Catalunya –Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Reus, Tarragona, Terrassa, Tortosa i Vic- que té adherits els de les Illes Balears, Perpinyà i Andorra, i que aplega més de 40.000 col·legiats.

 

Barcelona, 27 de febrer de 2023

Related Articles

Back to top button