El projecte Compendium.cat arriba a la Catalunya Nord per facilitar l’ús del català en les relacions comercials

El Consell de l’Advocacia Catalana i el Col·legi d’Advocats dels Pirineus Orientals signen l’acord d’adhesió al portal de recursos jurídics en català

Afavorir l’ús bilingüe del català i el francès en les relacions comercials entre empreses i institucions catalanes i del sud de França és el gran objectiu de l’acord que han signat avui a Perpinyà el Consell de l’Advocacia Catalana i el Col·legi d’Advocats dels Pirineus Orientals. Amb aquest acord, l’òrgan representatiu dels advocats de la Catalunya Nord s’adhereix oficialment el projecte Compendium.cat i es compromet a difondre aquest portal de recursos jurídics en català entre els seus associats i a la facultat de Dret de la Universitat de Perpinyà.

En aquest sentit, la iniciativa preveu incorporar al Compendium.cat models de redacció de contractes, especialment de dret mercantil i dret de les societats, que es podrien oferir als col·legiats en format bilingüe català-francès per a ser utilitzats en les relacions comercials o administratives entre empreses o institucions dels dos països.

La signatura del conveni ha anat a càrrec del president del Consell de l’Advocacia Catalana, Joan Ramon Puig, i el degà del Col·legi d’Advocats dels Pirineus Orientals, Jacques Malavialle, en un acte que també ha comptat amb la participació, entre d’altres, del president de la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana, Rogeli Montoliu.

Una trentena d’entitats i institucions

Amb aquest acord ja són trenta les entitats i institucions catalanes, andorranes, valencianes, de les Illes Balears i del sud de França que participen en el Compendium.cat: el Consell de l’Advocacia Catalana, els Departaments de Cultura i Justícia de la Generalitat de Catalunya, el Consell General d’Andorra, el Govern de les Illes Balears, el Consell de Garanties Estatutàries, la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, el Centre de Terminologia de Catalunya (TERMCAT), la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Barcelona, la Universitat d’Andorra, la Universitat de les Illes Balears, la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, el Col·legi d’Advocats d’Andorra, el Col·legi d’Advocats de Sueca, el Col·legi d’Advocats de les Illes Balears, el Col·legi d’Advocats dels Pirineus Orientals, el Col·legi Notarial de Catalunya, el Deganat dels Registradors de Catalunya, el Consell de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, el Consell de Col·legis de Graduats Socials de Catalunya, el Consolat de Mar de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Mútua de Previsió Social per a advocats Alter Mútua, l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates, la Unió General de Treballadors i Treballadores de Catalunya (UGT), el Tribunal Arbitral de Catalunya (TAB) i la Societat Catalana d’Advocats de Família (SCAF).

El portal Compendium.cat és conceptualment un motor de cerca que permet cercar i trobar informació en més de 800 recursos lingüístics, entre els quals hi ha manuals de redacció jurídica, apunts lingüístics sobre terminologia jurídica, diccionaris jurídics i manuals didàctics. El portal també inclou formularis judicials de diverses jurisdiccions, formularis per a l’arbitratge i mediació, societaris, escrits de tràmit i altres models de documents que s’hi van incorporant de forma progressiva. L’eina va adreçada majoritàriament a tres grans públics: els professionals del dret (advocats, notaris, procuradors, jutges, registradors, graduats socials, etc.), els professionals de la llengua (correctors, traductors, redactors, intèrprets) i el personal de les administracions públiques i privades que hagin de redactar documents.

En els propers mesos el portal té previst afegir novetats a la pàgina inicial, ampliar la classificació actual dels recursos i crear noves categories per accedir a la informació. Pel que fa als formularis, té previst indexar formularis en matèria d’estrangeria, dret de successions de les Illes Balears, arbitratge, dret concursal i de sol·licitud de mesures de suport a l’accessibilitat davant l’administració de justícia, entre d’altres.

Perpinyà, 25 de novembre de 2022

 

Related Articles

Back to top button