L’ús de les noves eines de mediació centra la nova jornada formativa que es fa dijous a Reus

La sessió forma part del projecte InMediació del Consell de l’Advocacia Catalana i promou l’aplicació de mètodes alternatius de solució de conflictes

L’ús de les noves eines de mediació, l’aplicació de mètodes alternatius de solució de conflictes o els efectes pràctics de la nova Llei estatal de Mesures d’Eficiència Processal són algunes de les qüestions que es tractaran en una nova jornada formativa organitzada pel Consell de l’Advocacia Catalana. Aquesta formació està homologada pel Centre de Mediació de Catalunya i es farà demà dijous, durant tot el dia, a Reus amb la possibilitat de participar-hi presencialment o en línia.

La implantació de mètodes alternatius de solució de conflictes és “una immillorable manera de resoldre litigis que, sense aquestes eines, acabarien en la via judicial, mentre que amb la mediació guanyem en confidencialitat, en les possibilitats d’arribar a acords, en una major implicació de totes les parts i evitem la judicialització de determinats conflictes i tot el que això representa en temps i diners”, explica el president del Consell de l’Advocacia Catalana i degà del Col·legi de l’Advocacia de Figueres, Joan Ramon Puig.

D’aquesta forma, el principal objectiu de la jornada és tractar a fons les noves eines de mediació per facilitar la seva aplicació al col·lectiu de l’advocacia i “demostrar que poden ser altament eficaces i útils per a tots els lletrats i lletrades, però també per als ciutadans que necessiten el suport i l’assessorament d’un professional de l’advocacia, assenyala la vicepresidenta del Consell i degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna.

Per la seva banda, la presidenta de la Comissió de Mediació del Consell de l’Advocacia Catalana i degana del Col·legi de Tortosa, Marta Martínez i Gellida, destaca que un dels objectius de la jornada i del projecte InMediació passa per “potenciar aquests sistemes alternatius perquè l’advocacia en conegui la seva aplicació i així es pot garantir als clients la millor opció per resoldre un conflicte i determinar quin és el mitjà més adient per aconseguir-ho”.

Precisament, el Consell de l’Advocacia Catalana, sensible a aquesta realitat, va impulsar fa poc més de dos anys el projecte InMediació per promoure la mediació en l’àmbit de l’advocacia. Per mitjà d’aquest projecte es vol fer entendre en què pot ajudar un professional de la resolució de conflictes per tal que les parts arribin a una solució amistosa que, posteriorment, l’advocat o advocada haurà de traduir jurídicament.

Barcelona, 26 d’octubre de 2022

 

Related Articles

Back to top button