Jornada per facilitar els drets de les persones amb discapacitat en l’àmbit de la justícia

Juristes, experts i responsables de les administracions debaten a Sabadell sobre les darreres reformes en la legislació civil i processal

L’accés a la justícia de les persones en situació de discapacitat centra la jornada que el Consell de l’Advocacia Catalana celebra avui dijous dia 22 de setembre a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Sabadell en el marc del programa formatiu que s’ha impulsat per facilitar els drets d’aquest col·lectiu.

L’objectiu de la jornada és analitzar els aspectes legals i l’impacte de les darreres reformes en la legislació civil i processal espanyola i catalana i el canvi de paradigma que representen per garantir l’accés a la justícia en igualtat de condicions a les persones en situació de discapacitat.

Al llarg de la jornada, una quinzena de juristes, experts i responsables de les administracions analitzen qüestions legals com ara la detecció de discapacitat en el procediment penal, els efectes en la responsabilitat penal, l’atenció a la víctima en situació de discapacitat, els ajustos de procediment o el tractament penitenciari, entre d’altres. L’objectiu és aconseguir que totes les persones que es troben en situació de discapacitat puguin accedir a la justícia i exercir de forma efectiva el seu dret de defensa.

Han inaugurat la Jornada el president del Consell de l’Advocacia Catalana i degà del Consell de l’Advocacia de Figueres, Joan Ramon Puig; la presidenta de la Comissió del Torn d’Ofici del Consell i degana del Col·legi de Sabadell, Eulàlia Barros; i la coordinadora del Grup de Treball de Discapacitat del Consejo General de la Abogacía Española i degana del Col·legi de Sant Feliu de Llobregat, Eva Ribó.

Entre els ponents es compta amb la participació del director del Dincat, Carles Campuzano, el magistrat de la Sala Segona del Tribunal Suprem, Javier Hernández, la responsable de planificació i projectes estratègics de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia, Eulàlia Luque, o la directora del programa Unitat d’Atenció a Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual, Joana Corominas, entre altres.

Barcelona, 22 de setembre de 2022

 

Related Articles

Back to top button