Vídeo. WbinCICAC: La situació dels Drets Humans en frontera

Ens plau informar-vos que la Comissió de DDHH del Consell de l’Advocacia Catalana ha organitzat un nou WbinCICAC amb  títol:  “La situació dels Drets Humans en frontera” que se celebrarà el dijous 17 de març de 2022 de 16 a 17:30 hores, en format línia mitjançant la plataforma digital “ZOOM”.

La situació que s’està vivint des de finals de 2021 en les fronteres entre Bielorússia, Polònia i Lituània ha evidenciat la utilització política que molts governs europeus estan fent de les migracions  i la vulneració de drets humans que això suposa.

En aquest webinar volem analitzar què suposen aquests situacions de vulneració de drets en relació als tractats de NNUU i de la UE i quina resposta es dona des de les instàncies internacionals en relació a la protecció de DDHH. El webinar també  tractarà aquells delictes que sorgeixen davant situacions de crisis migratòria com el delicte d’afavoriment de la immigració il·legal i la seva vinculació amb els delictes d’odi i les expressions de xenofòbia.



La presentació anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Joan Ramon Puig Pellicer, president del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Figueres-Alt Empordà.

La moderació anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Carles McCragh, president de la comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Girona.

Les  intervencions aniran a càrrec de:

  • Sr. Oscar Monterde. Professor a la Universitat de Barcelona i investigador del Centre d’Estudis Històrics Internacionals
  • Sra. Noemí Alarcón, advocada i presidenta de la Comissió de Migracions de la CCBE
  • Sra. Charo Alises Castillo, advocada, presidenta de la Comissió de Drets Humans de l’il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Màlaga.

Data: 17 de març de 2022

Hora: 16 hores

Preu: Gratuït


 

Us comuniquem que tant els ponents com l’organitzador de qualsevol sessió formativa que es realitzi mitjançant plataforma digital, prohibeixen expressament l’enregistrament audiovisual i posterior difusió i exhibició de la seva imatge en qualsevol suport, ja sigui material o electrònic, així com per a la producció, edició i/o emissió o difusió, mitjançant  reproducció, íntegra o parcial d’aquesta conferència. Aquesta prohibició es fa extensible a qualsevol document que sigui annexat a la sessió, amb independència del seu format i suport, com ara fotografies, diapositives, imatges incloses en vídeo, presentacions Power Point o qualsevol altre mitjà d’exhibició o difusió pública sense restricció

Related Articles

Back to top button