Vídeo. WbinCICAC: La Directiva 2001/55/CE: Normes per a la concessió de protecció temporal en cas d’afluència massiva de persones desplaçades

Ens plau informar-vos que el Consell de l’Advocacia Catalana ha organitzat un nou WbinCICAC, el qual porta per títol:  La Directiva 2001/55/CE: Normes per a la concessió de protecció temporal en cas d’afluència massiva de persones desplaçades que se celebrarà el dimarts 22 de març de 2022 de 18 a 19.30 hores, en format en línia mitjançant la plataforma digital “ZOOM”.



Davant la situació creada per la guerra a Ucraïna que ha provocat que més de dos milions de persones hagin hagut de fugir del país, la Comissió Europea va presentar una proposta per activar l’aplicació d’una directiva de la UE que atorga protecció internacional immediata amb vista a l’acolliment de persones refugiades  ucraïneses. El Consell va decidir aprovar-la el passat 4 de març, serà la primera vegada en la història que aquesta eina s’activa des que va ser aprovada el 2001.

En aquest webinar tractarem les provisions de la directiva i com aquesta s’aplicarà en base al recent acord del Consell de Ministres del 8 de març 2022 que ha ampliat la protecció temporal atorgada  en virtut de la Decisió d’Execució (UE) 2022/382 del Consell, de 4 de març, a persones afectades pel conflicte d’Ucraïna que puguin trobar refugi a Espanya.

La presentació anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Joan Ramon Puig Pellicer, president del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Figueres-Alt Empordà i la  moderació anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Eulàlia Barros, presidenta de la Comissió del TOAD d’aquest Consell i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Sabadell.

Les  intervencions aniran a càrrec de:

  • Sra. Noemi Alarcón Velasco, advocada i presidenta del Comitè de Migracions del Consell de l’Advocacia Europea (CCBE).
  • Sra. Marta García Cienfuegos, responsable de la Unitat de Protecció d’ACNUR Espanya.

Data: 22 de març de 2022

Hora: 18 hores

Preu: Gratuït


 

Us comuniquem que tant els ponents com l’organitzador de qualsevol sessió formativa que es realitzi mitjançant plataforma digital, prohibeixen expressament l’enregistrament audiovisual i posterior difusió i exhibició de la seva imatge en qualsevol suport, ja sigui material o electrònic, així com per a la producció, edició i/o emissió o difusió, mitjançant  reproducció, íntegra o parcial d’aquesta conferència. Aquesta prohibició es fa extensible a qualsevol document que sigui annexat a la sessió, amb independència del seu format i suport, com ara fotografies, diapositives, imatges incloses en vídeo, presentacions Power Point o qualsevol altre mitjà d’exhibició o difusió pública sense restricció

Related Articles

Back to top button