El Consell de l’Advocacia Catalana condemna la invasió a Ucraïna per part de l’exèrcit rus

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d’Advocacia de Catalunya, condemna i manifesta el seu més absolut rebuig a la invasió a Ucraïna per part de l’exèrcit rus i l’escalada bèl·lica que aquesta acció militar implica.

 

Després de setmanes de negociació i esforços polítics per trobar una solució a la creixent conflictivitat a la regió, les violentes accions militars ordenades pel president Putin, i iniciades sobre Ucraïna, trenquen clarament les regles del Dret Internacional. 

La guerra mai no està justificada, ni tampoc la invasió per tropes alienes d’un país independent, i és necessari esgotar tots els mecanismes previstos al dret internacional per resoldre el conflicte.

El cost que qualsevol declaració de guerra implica, especialment per a la població civil,  amb pèrdues de vides humanes, violacions dels drets humans,  por, inseguretat i misèria, és inacceptable a la societat actual, que ha de basar-se en els principis democràtics de diàleg i resolució pacífica de controvèrsies.

Manifestem la nostra més absoluta solidaritat amb el poble ucraïnès i amb els homes i dones que volen viure en pau i seguretat i que des de l’inici del conflicte han començat a perdre l’esperança en un futur millor.

També hem de solidaritzar-nos amb els conciutadans i conciutadanes que, procedents d’Ucraïna, viuen aquí amb temor per la seguretat dels familiars que resten al seu país.

Expressem també el nostre respecte i solidaritat pels ciutadans i ciutadanes russos que han estat objecte de detenció il·legal quan, en un clam contra la guerra, exercien el seu dret a la llibertat d’expressió i manifestació. Demanem la seva immediata posada en llibertat.

Exigim de la comunitat internacional i de les seves autoritats que continuïn esmerçant tots els esforços i treballin intensament per al restabliment de la pau. 

Barcelona,  25 de febrer de 2022

 

comunicat Ucraïna

 

Related Articles

Back to top button