L’Advocacia Catalana engega una nova campanya de promoció de la mediació implicant la Fiscalia i les Universitats

S’oferiran tallers de formació als professionals i es difondran missatges informatius a través de les xarxes socials sobre la importància d’aquesta eina

El Consell de l’Advocacia Catalana, en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat, engega aquest any una nova campanya per potenciar l’ús de la mediació entre els lletrats i lletrades, com a fórmula de resolució de conflictes alternativa i/o complementària a la judicial. La campanya incorpora com a novetat una línia d’investigació que inclou dinàmiques de grup amb membres de la Fiscalia i les Universitats. També s’han organitzat diversos tallers de formació, des d’ara fins a finals d’any, adreçats als professionals de l’advocacia, i es difondran missatges a través de les xarxes socials per informar i conscienciar sobre la importància de la mediació. El projecte de l’any passat va ser premiat pel Consejo General de la Abogacía Española (CGAE) com a millor pràctica sobre mitjans adequats de resolució de controvèrsies

La presentació de la campanya “IN MEDIACIÓ 2021: Innovem, sumem i resolem” ha tingut lloc aquest migdia i ha anat a càrrec de la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Mª Eugènia Gay; el director general de Dret i Entitats Jurídiques i Mediació, Joan Ramon Casals, i la presidenta de la Comissió de Mediació del Consell, Marta Martínez.

La campanya inclou una línia d’investigació amb dinàmiques de grup amb membres de la Fiscalia i de les Universitats, així com un total de 23 tallers de formació que es duran a terme als diferents Col·legis de l’Advocacia repartits arreu del territori. Aquestes accions es complementaran amb la difusió de missatges, a través de les xarxes socials, de promoció de la mediació.

L’objectiu és promoure aquest mètode de resolució de conflictes que possibilita un acord més ràpid i menys traumàtic a nivell emocional per a les parts implicades. Segons dades del Departament de Justícia l’any 2020 es va iniciar 2.777 sol·licituds de mediació, de les quals 1.777 a les comarques de Barcelona, 338 a les de Girona, 396 a les de Tarragona i 258 a les de Lleida.

Premi Bones Pràctiques en l’Advocacia al projecte del 2020

El projecte “IN MEDIACIÓ 2021: Innovem, sumem i resolem” continua la tasca iniciada l’any 2020, quan el Consell de l’Advocacia Catalana, en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat, va posar en marxa la primera campanya per promoure aquesta fórmula de resolució de conflictes, que ha resultat guanyadora del Taller de Bones Pràctiques en l’Advocacia sobre mitjans adequats de resolució de controvèrsies dins el marc de les VIII Jornades de Juntes de Govern del Consejo General de la Abogacía Española (CGAE), celebrades a Bilbao del 8 al 10 de setembre.

La presidenta del Consell, Mª Eugènia Gay, ha assenyalat que aquest premi “és el reconeixement a una feina de molts anys per fomentar la mediació i formar als advocats i advocades per ser bons mediadors i informar a la ciutadania dels beneficis d’aquesta pràctica”. Gràcies a aquesta iniciativa “els col·legiats de tot Catalunya han estat conscients de la rellevància de la mediació i han pogut formar-se en tècniques de conciliació i negociació per aportar aquest punt de vista que fomenta la pau i la cultura del pacte”.

Uns 300 advocats/des han assistit al webinar de presentació de la campanya d’aquest any, que es durà a terme entre els mesos de setembre i desembre de 2021. Les ponències han anat a càrrec de les advocades i mediadores Paloma Lavandeira, Anna Llauradó i Anna Vall.

Els catorze Col·legis de l’Advocacia Catalana disposen de serveis d’informació sobre la mediació per a qualsevol ciutadà interessat en aquesta via de resolució de conflictes alternativa i/o complementària a la judicial. També el poden informar dels requisits necessaris per accedir-hi a través de l’assistència jurídica gratuïta.

Barcelona, 15 de setembre de 2021

Related Articles

Back to top button