Curs pràctic sobre l’aplicació de les Directives Europees relatives al dret a la informació, assistència jurídica, traducció i interpretació en procediments penals

Aquest curs es porta a terme en el marc del projecte de formació europeu NETPRALAT www.netpralat.eu que des del 2019 està coordinat pel Consell de l’Advocacia de Catalunya (CICAC)

Aquest projecte, finançat en part pel Fons de Justícia de la Comissió Europea, té com a objectiu contribuir a l’aplicació efectiva de les Directives 2010/64/UE sobre els drets d’interpretació i traducció, 2012/13/UE sobre el dret a la informació, 2013/48/UE sobre el dret d’accés a un advocat en relació amb els procediments previs al judici, reforçant els coneixements i competències pràctiques que els professionals del dret necessiten per facilitar els drets processals de les persones detingudes, en situació de vulnerabilitat i reforçar determinats aspectes dels seus drets en els procediments previs al judici.

Aquest projecte posa l’accent en aquelles capacitats pràctiques que són necessàries en contextos complicats com la custòdia policial, on les persones detingudes poden estar en situació de particular vulnerabilitat o no estar disposades a col·laborar, tot això en un entorn intimidatori.

Aquesta formació reforça les capacitats personals que són útils per a les advocades i advocats  per fer front a aquestes situacions.


Protocol COVID

Aquesta formació a Girona es portarà a terme seguint estrictament els protocols per que fa a la prevenció amb motiu del covid-19 en el Pla Sectorial de Centres Docents del PROCICAT i les mesures estalbertes en les resolucions actualmente vigents del Departament de Salut segons la RESOLUCIÓ SLT/2325/2020, de 25 de setembre i de la RESOLUCIÓ SLT/2395/2020, de 30 de setembre, aquesta darrera específica per als municipis de Girona i Salt.


Inscripcions

El termini d’inscripció finalitza el 19 d’octubre de 2020 per a la formació a Girona i el 2 de novembre per a la formació a Oviedo, i per a la inscripció  s’ha d’enviar la butlleta d’inscripció adjunta degudament emplenat a la següent adreça electrònica, imma.sane@cicac.cat. Les places s’ompliran per rigorós ordre d’inscripció.

butlleta d’inscripció


Sessions formatives

  • SESSIÓ FORMATIVA 1:

-Ubicació de la formació: GIRONA (seu de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Girona)

-Dates: Dijous 22 (matí i tarda) i divendres 23 (matí) d’Octubre 2020.

-Ponents:

-Sra. Esther Palmés

-Sr. Cristian Carci

-Sr. Ramón Ignacio Palau

-Nombre de places: 8

-Caràcter de la formació: gratuïta i presencial.

-Desplaçament i allotjament: D’acord amb la normativa de la Comissió Europea.

– Allotjament i esmorzar: EL CICAC gestionarà i assumirà les despeses d’1 nit d’hotel (del 22 al 23 d’octubre), sempre que el domicili de l’alumne/participant estigui situat a més de 200 quilòmetres (sumant anada i tornada) del lloc on se celebrarà la formació (Girona).

-Desplaçament: El CICAC aportarà fins a un màxim de 150 euros (entre anada i tornada) per alumne només en la categoria de “turista”, amb l’objectiu d’ajudar a subvencionar aquestes despeses, sempre que estiguin degudament justificades per un formulari que els enviaríem i les corresponents proves de pagament (tiquets justificatius)

-Àpats: EL CICAC s’encarregarà de 3 coffe-breaks (22 i 23 d’octubre) i del dinar de dijous 22 d’octubre.

-Idioma: Castellà

 

  • SESSIÓ FORMATIVA  2:

-Ubicació de formació: Oviedo (seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Oviedo)

-Dates: Dijous 19 (matí i tarda) i divendres 20 (matí) de Novembre 2020

-Ponents:

-Sra. Esther Palmés

-Sr. Cristian Carci

-Sra. Mireia Labarias

-Nombre de places: 7

-Caràcter de la formació: gratuïta i presencial.

-Desplaçament i allotjament: D’acord amb la normativa de la Comissió Europea.

– Allotjament i esmorzar: EL CICAC gestionarà i assumirà les despeses d’1 nit d’hotel (del 19 al 20 de novembre), sempre que el domicili de l’alumne/participant estigui situat a més de 200 quilòmetres (sumant anada i tornada) del lloc on se celebrarà la formació (Oviedo).

-Desplaçament: El CICAC aportarà fins a un màxim de 150 euros (entre anada i tornada) per alumne només en la categoria de “turista”, amb l’objectiu d’ajudar a subvencionar aquestes despeses, sempre que estiguin degudament justificades per un formulari que els enviaríem i les corresponents proves de pagament (tiquets justificatius)

-Àpats: EL CICAC s’encarregarà de 3 coffe-breaks (19 i 20 de novembre) i del dinar de dijous 19 de novembre.

-Idioma: Castellà


Programa Formatiu comú per a les dues Seus Col·legials (Girona i Oviedo)

Día 1:

10.00 a 11.15 hores Introducció-paper de l’advocat

Presentació-Exercicis per trencar el gel

11.15 a 11.25 hores Pausa cafè
11.25 a 12.30 hores Capacitats comunicatives

Exercici: Preguntes obertes

Exercici de testimonis

12.30 a 14.00 hores Assistència lletrada a comissaria

Exercici de vídeo

14.00 a 15.00 hores Dinar
15.00 a 16.30 hores Declaració policial

Exercici de vídeo

16.30 a 16.45 hores Pausa cafè
16.45 a 18.15 hores Role Play

 

Dia 2

9.30 a 10.30 hores Atenció a persones vulnerables

Exercici pràctic

10.30 a 11.15 hores Treballar amb intèrprets

Exercici pràctic

11.15 a 11.30 hores Pausa cafè
11.30 a 13.00 hores Role Play
13.00 a 13.30 hores Avaluació

 

Aquesta sessió pràctica és el complement de la formació i materials teòrics als qual s’accedirà a través d’una plataforma de formació en línia on es trobarà tota la informació del curs, materials didàctics, documentació, etc., així com la possibilitat de comunicar-se amb la resta de companys i ponents, a través del xat.

Per a qualsevol altra informació, poseu-vos en contacte amb el correu: imma.sane@cicac.cat

 

versión en castellano

 

 

Related Articles

Back to top button