Home / Drets Humans / Manifest en defensa dels Drets Humans

Manifest en defensa dels Drets Humans

El Consell de l’Advocacia Catalana vol posar de manifest la necessitat de mantenir ferma la defensa dels drets humans, denunciant , al mateix temps, la persecució que pateixen molts advocats i advocades en el legítim exercici del dret de defensa.

  • A Turquia: La mort de la companya turca Ebru Timtik, en vaga de fam, la nova detenció d’advocats i advocades, la investigació oberta per la Fiscalia General d’Istanbul contra el President i els membres la Junta directiva del Col·legi d’Advocats d’Istanbul per penjar una pancarta amb la imatge de l’Ebru Timtik o la nova llei que permet la creació de nous col·legis d’advocats afins al govern.
  • A l’Iran: La situació de l’advocada iraniana Nasrin Sotoudeh, condemnada a pena de presó amb posterioritat a assumir la defensa d’ una detinguda per manifestar-se contra l’obligatorietat de les dones de portar vel en aquest país.
  • A Colòmbia: La tortura i mort de Javier Ordóñez, advocat colombià, a mans de la policia, que ha derivat en greus enfrontaments al país, o
  • A Grècia: El desastre humanitari provocat per l’incendi del campament de refugiats de Moria (Grècia), i la situació de desatenció que pateixen tant els adults com molts i molts infants.

Fets que ens obliguen a reivindicar la força de la nostra professió, i el treball digne de l’advocacia, i a oposar-nos a qualsevol intent de limitar la independència dels advocats i advocades, essencial a l’exercici de la nostra professió, al temps que exigim a les autoritats nacionals i internacionals l’adopció de mesures per garantir el dret a la vida, a la dignitat de les persones, a l’educació, a la justícia i als drets humans.

En aquests moments, coincidents amb la pèrdua de la Ruth Bader Gringsburg, icona de la lluita pels drets humans i les llibertats civils als EUA, volem recordar una vegada més la necessitat de “lluitar per les coses que ens importen, fent-ho de forma que porti als altres a acompanyar-nos.”

Manifest aprovat pels Degans i Deganes dels Col·legis d’Advocats i Advocades de Catalunya, en sessió de Ple del Consell de l’Advocacia Catalana de 21 de setembre de 2020.