Manifest en defensa dels Drets Humans

El Consell de l’Advocacia Catalana vol posar de manifest la necessitat de mantenir ferma la defensa dels drets humans, denunciant , al mateix temps, la persecució que pateixen molts advocats i advocades en el legítim exercici del dret de defensa.

  • A Turquia: La mort de la companya turca Ebru Timtik, en vaga de fam, la nova detenció d’advocats i advocades, la investigació oberta per la Fiscalia General d’Istanbul contra el President i els membres la Junta directiva del Col·legi d’Advocats d’Istanbul per penjar una pancarta amb la imatge de l’Ebru Timtik o la nova llei que permet la creació de nous col·legis d’advocats afins al govern.
  • A l’Iran: La situació de l’advocada iraniana Nasrin Sotoudeh, condemnada a pena de presó amb posterioritat a assumir la defensa d’ una detinguda per manifestar-se contra l’obligatorietat de les dones de portar vel en aquest país.
  • A Colòmbia: La tortura i mort de Javier Ordóñez, advocat colombià, a mans de la policia, que ha derivat en greus enfrontaments al país, o
  • A Grècia: El desastre humanitari provocat per l’incendi del campament de refugiats de Moria (Grècia), i la situació de desatenció que pateixen tant els adults com molts i molts infants.

Fets que ens obliguen a reivindicar la força de la nostra professió, i el treball digne de l’advocacia, i a oposar-nos a qualsevol intent de limitar la independència dels advocats i advocades, essencial a l’exercici de la nostra professió, al temps que exigim a les autoritats nacionals i internacionals l’adopció de mesures per garantir el dret a la vida, a la dignitat de les persones, a l’educació, a la justícia i als drets humans.

En aquests moments, coincidents amb la pèrdua de la Ruth Bader Gringsburg, icona de la lluita pels drets humans i les llibertats civils als EUA, volem recordar una vegada més la necessitat de “lluitar per les coses que ens importen, fent-ho de forma que porti als altres a acompanyar-nos.”

Manifest aprovat pels Degans i Deganes dels Col·legis d’Advocats i Advocades de Catalunya, en sessió de Ple del Consell de l’Advocacia Catalana de 21 de setembre de 2020.

Related Articles

Back to top button