El Consell de l’Advocacia Catalana forma part de la Delegació d’acompanyament al retorn de la Defensora de DDHH Mexicana Karen Izolda Taxilaga.

Del 16 al 21 de juny de 2019 el President de la Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McCragh, va acompanyar la Delegació catalana d’acompanyament al retorn a Mèxic de la defensora de Drets Humans mexicana Karen Izolda Taxilaga un cop finalitzat el Programa Català de Protecció de persones defensores de DDHH al qual es va acollir durant vuit mesos.

La delegació conformada pel Director General de Cooperació de la Generalitat, la Comissió Catalana d’Ajuda el Refugiat, la Taula per Mèxic i el Consell de l’Advocacia Catalana va tenir com a objectiu garantir la màxima seguretat en el retorn de la defensora, establint una estratègia jurídica de protecció i assegurant l’inclusió de la defensora en els mecanismes de defensa pertinents al país.

A causa de la seva tasca de defensa dels drets humans, territorials i mediambientals, Karen, ha estat víctima de múltiples agressions i amenaces que han posat en risc la seva vida.

Durant l’estada a Mèxic la delegació va acompanyar la Karen a la seva comunitat d’origen a Tezontepec de Aldama a l’Estat d’Hidalgo i també va mantenir reunions amb diferents institucions al país per a poder garantir la seva seguretat, institucions com: la Delegació de la UE a Mèxic, Jesús Ramírez portaveu del president López Obrador, l’Oficina del relator pels DDHH de l’ONU a Mèxic, l’Ambaixada espanyola, la representant a Mèxic d’ONU Mujeres i el Consejo Nacional de DDHH.

Related Articles

Back to top button