La Comissió de DDHH de l’Advocacia Catalana i el Col·legi d’Advocats de Manresa van retre homenatge a les a les víctimes dels bombardeigs de l’aviació franquista que va patir la ciutat de Manresa al final de la Guerra Civil

La Comissió de DDHH de l’Advocacia Catalana i el Col·legi d’Advocats de Manresa van retre homenatge, el passat 18 de gener, a les a les víctimes dels bombardeigs de l’aviació franquista que va patir la ciutat de Manresa al final de la Guerra Civil, en concret el 19 de gener de 1939, 6 dies abans que les tropes franquistes entressin a la ciutat.

En l’acte es va descobrir una placa situada a l’entrada del Refugi del Grup Escolar la Renaixença. Van participar en l’homenatge el president del CICAC Ignasi Puig Ventalló, el President de la Comissió de DDHH del CICAC, Carles McCragh, el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Manresa, Abel Pié i lña Comissió de DDHH de l’ICAM, a part de l’alcalde de la Ciutat,  l’Il·lm. Sr. Valentí Junyent, la Sra. Anna Crespo Obiols, tinenta d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Manresa així com l’Associació Memòria i Història de Manresa.

Des del 2016, la Comissió de DDHH del CICAC ha fet diverses actuacions en relació a la memòria històrica, com va ser l’homenatge als advocats i advocades del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona que durant la Dictadura i en la clandestinitat, es reunien en dependències del Col·legi per lluitar contra les condemnes a mort i defensar les llibertats i la justícia.

Durant el 2017 també es va exposar en 6 col·legis d’advocats de Catalunya l’exposició fotogràfica: Catalunya Bombardejada, homenatge a les més de 5.000 víctimes mortals a Catalunya  durant els bombardeigs indiscriminats de les aviacions italiana i alemanya durant la Guerra Civil.

Per l’Advocacia Catalana aquest és un acte previ al Congrés de DDHH de l’Advocacia Catalana que es realitzarà al Col·legi d’Advocats Tarragona el 21 i 22 de març i que tractarà precisament sobre la Memòria històrica com a dret humà i com aquest dret es pot invocar davant els tribunals.

 

Related Articles

Back to top button