Home / Reflexions dels ex presidents / Julio J. Naveira Manteiga / Ofrena floral a Rafael Casanova amb motiu de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

Ofrena floral a Rafael Casanova amb motiu de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

Una representació del Consell de l’Advocacia Catalana, encapçalada pel seu president, Julio J. Naveira, ha acudit aquest any, com cada 11 de setembre, davant el monument a Rafael Casanova per fer la tradicional ofrena floral. Degans, membres de juntes de govern de diferents Col·legis d’Advocats i responsables del Consell han format part de la representació institucional de l’Advocacia Catalana en aquest homenatge, que té un valor especial per als Col·legis d’Advocats catalans. Rafael Casanova, advocat i doctor en dret, va ser conseller en cap del Consell de Cent de Barcelona i va destacar per la seva lluita a favor dels drets dels pobles liderant les tropes catalanes davant l’atac borbònic la matinada de l’11 de setembre de 1714. Va resultar ferit greu per una bala a la cama i es va veure obligat a retirar-se del camp de batalla. Rafael Casanova va exercir com a advocat fins l’any 1737.

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca