Inici / Formació Col·legis / Conferència sobre el nou Reglament General de Protecció de Dades del 4 de maig de 2016

Conferència sobre el nou Reglament General de Protecció de Dades del 4 de maig de 2016

L’Escola de Pràctica Jurídica Guillem Maria de Brocà del Col·legi d’Advocats de Reus, va organitzar la Conferència sobre el nou Reglament General de Protecció de Dades del 4 de maig de 2016, que va tenir lloc el passat 11 d’abril de 2018. Aquesta ponència estarà disponible en la Plataforma Formativa, a partir de la seva finalització en directe,  durant 3 mesos.

El nou Reglament General de Protecció de Dades del 4 de maig de 2016, entrarà en vigor el pròxim 25 de maig de 2018, derogant així la Directiva 95/46/CE.

Aquest nou reglament preveu nous àmbits d’aplicació fora de la UE, pensant sobretot en la protecció de dades a la xarxa. S’aplicaran nous principis com el de transparència i de responsabilitat. Nous drets com ara el del Dret a l’oblit, donant així compliment a la STJUE de 13 de maig de 2014; o el Dret a la portabilitat.

Es reforça el consentiment pel tractament de dades personals i l’edat mínima per a fer-ho així com la determinació de noves sancions per l’incompliment del Reglament que poden suposar un 4% del volum total de negoci ampliant el topall màxim de les sancions de 600.000 a 20.000.000 euros.

L’entrada en vigor del Reglament General de Protecció de Dades suposa noves obligacions per a les administracions, per a les empreses i per als professionals que siguin persones físiques. S’hauran de crear noves figures com el delegat de protecció de dades, realitzar avaluacions per determinar els riscos (el que suposarà un compromís afegit de qui estigui obligat al compliment del Reglament) i el tractament de dades, a banda de la implantació definitiva de la “Finestreta Única” per part de l’Administració.

Per a més informació sobre Videostreaming podeu accedir a la Plataforma de Formació del Consell de l’Advocacia Catalana.

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca