Comunicat de la Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana en relació a l’actuació de la Fiscalia de Catània contra l’ONG Proactiva Open Arms

La Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana manifesta el seu més ferm suport a l’entitat Proactiva Open Arms i al seu president Oscar Camps, davant dels fets succeïts en els darrers dies en aigües de la Mediterrània quan estaven realitzant les tasques de salvament i rescat de persones, i l’actuació de la Fiscalia de Catània que ha immobilitzat i confiscat de manera preventiva al port de Pozzallo el vaixell d’Open Arms. El Consell recorda que aquesta ONG, que va ser mereixedora del Premi Valors 2016 a la Solidaritat que atorga el propi Consell, realitza una tasca encomiable en defensa dels drets humans, amb l’ assistència i ajuda a les persones que posen en risc la seva vida en el trajecte fet fugint de les guerres o en recerca d’una vida millor.

Considerem que aquesta és una més de les activitats de persecució i criminalització, que pateixen activistes defensors dels drets humans tant a Espanya com als països del Mediterrani  i d’Europa, com ara la periodista Helena Maleno, perseguida judicialment  pel Marroc per fets que han estat arxivats a Espanya, i que també tindrà reconeguda la seva tasca humanitària amb un dels Premis Valors de 2018, o en el cas dels tres bombers sevillans que podrien ser jutjats a Grècia, tots ells acusats de fomentar la immigració clandestina.

La inoperància dels Estats per aturar a les màfies en aquest lamentable fenomen migratori, no pot portar com excusa a culpabilitzar a institucions i persones que porten a terme una gran tasca humanitària per evitar més pèrdues de vides en el nostre mar i a les nostres fronteres.

Related Articles

Back to top button