L’Advocacia reclama una dotació pressupostària per a la immediata execució del Corredor del Mediterrani

Durant la II Conferència de Consells i Col·legis d’Advocats Mediterranis

 La II Conferència de Consells i Col·legis d’Advocats de la Mediterrània ha tornat a fer palesa l’aposta decidida de l’Advocacia del Mediterrani pel Corredor del Mediterrani i l’exigència de la seva immediata execució.

La trobada va reunir durant el divendres 28 i el dissabte 29 d’octubre a València, degans dels col·legis d’advocats de tot l’arc mediterrani, des de Girona a Cadis, que representen més de 60.000 col·legiats, el que suposa gairebé el 24% del cens total de lletrats a l’Estat Espanyol. El seu objectiu: posar de manifest que el corredor mediterrani és una peça clau de la xarxa transeuropea de transports (com el defineix la Unió Europea), i és també una peça clau per a l’advocacia de la Mediterrània. Per això van acordar reclamar “la dotació pressupostària precisa i l’execució immediata d’aquesta infraestructura vertebradora dels territoris pels quals discorre”

La Conferència va ser inaugurada pel president del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Juan José Tortajada, i el Secretari Autonòmic de Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira.  El president del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McCragh, va ser l’encarregat de moderar la Taula Rodona “Corredor Mediterrani: Un mar de relacions jurídiques”, durant la qual es va posar de manifest que, dels deu partit judicials amb un major nombre d’assumptes ingressats a Espanya, vuit es troben a la ribera del Mediterrani, per la qual cosa caldria assignar una dotació més elevada a la planta judicial del Mediterrani. “Reivindiquem la defensa del patrimoni històric i mediambiental del Mediterrani, com a element bàsic per conservar la riquesa del seu territori i continuar permetent el desenvolupament sostenible dels qui hi resideixen”, va concloure McCragh.

Adjuntem el Manifest de la II Conferència de Consells i Col·legis d’Advocats de la Mediterrània, que podeu llegir aquí:

Manifest

Manifiesto

  Barcelona,  30 d’octubre de 2017

 

Related Articles

Back to top button