Els Col·legis professionals inicien una campanya per sumar esforços en defensa dels drets dels refugiats davant l’intent de realitzar devolucions massives

  • El president de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya ha lliurat aquest matí al director de l’Oficina de la Comissió Europea a Barcelona un manifest en defensa dels drets dels refugiats
  • La Intercol·legial enviarà telegrames al president de la Comissió Europea, al president del Parlament Europeu; al President del Govern espanyol en funcions, a la presidenta del Parlament de Catalunya; al president de la Generalitat de Catalunya per demanar-los que prenguin mesures per aturar aquest drama humà
  • Aquestes accions formen part de la campanya “Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones” que ha iniciat la Intercol·legial

El president de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, Oriol Rusca, ha lliurat al director de l’Oficina de la Comissió Europea,  Ferran Tarradellas, un manifest en defensa dels drets dels refugiats arran de la situació infrahumana en què es troben els migrants que arriben a sòl europeu, situació que es pot veure agreujada amb motiu del preacord assolit entre la Unió Europea i Turquia, que preveu expulsar a totes les persones que arribin irregularment a Grècia, incloses les que fugen de guerres o pateixen persecució, com els refugiats sirians. El president de la Intercol·legial, que també presideix el Consell de l’Advocacia Catalana, ha estat acompanyat per una representació de diversos membres de la Junta Directiva de la Intercol·legial en el moment de fer el lliurament del text.

Aquest manifest reivindica els valors de tolerància, respecte i suport als drets fonamentals de la persona, denuncia les actituds xenòfobes i racistes, demana a la Unió Europea ser fidel als seus principis fundacionals i que actuï d’acord amb el més estricte respecte als drets humans per protegir la vida de les persones que busquen refugi al nostre continent. El manifest també reclama una política exterior comuna, que actuï de manera coordinada i eficient però respectant els drets, ja que es considera del tot inadmissible el preacord establert entre la Unió Europea i Turquia, ja que atempta contra la dignitat de les persones i els Drets Humans.

Rusca ha afirmat que “els Col·legis professionals creiem que aquest acord entre la Unió Europea i Turquia significarà una trava més de les moltes que les institucions europees estan posant als refugiats”. Així mateix, ha lamentat la falta de pro activitat que les autoritats estan mostrant davant d’aquesta crisi humanitària de primera magnitud, per aquest motiu ha demanat “als Estats que preparin mesures efectives i ràpides per millorar l’ajuda als refugiats, no per impedir-la” i ha recordat que “des dels Col·legis professionals considerem que els Drets Humans són l’únic valor que hauria de moure la nostra societat”.

Aquest manifest -al qual es poden sumar totes les Administracions, entitats públiques i privades, ONG, i tots aquells col·lectius i ciutadania que vulguin revertir la situació actual en què es troben els migrants- forma part de la campanya iniciada per la Intercol·legial amb el lema Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones.

Igualment, sota el marc d’aquesta campanya la Intercol·legial s’ha compromès a enviar telegrames al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker; al president del Parlament Europeu, Martin Schulz; al president del Govern espanyol en funcions,Mariano Rajoy, a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, per demanar-los que prenguin mesures per aturar aquest drama humà

Vinculada a la campanya “Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones” s’han habilitat les etiquetes #solidaritatrefugiats i #refugiatsintercolcat per tal de mostrar a les xarxes socials el rebuig a la situació en què s’està tractant als refugiats i alhora per recollir totes les accions que s’estan duent a terme des de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.

Què és l’Associació Intercol∙legial

L’Associació Intercol∙legial, que representa més de 100 col·legis i consells de col∙legis professionals -entre els quals el Consell de l’Advocacia Catalana- amb més de 250.000 col∙legiats/des de tots els àmbits professionals, va néixer amb la voluntat de reforçar la projecció social dels col∙legis professionals, impulsar iniciatives d’interès comú, actuar com a interlocutora amb les Administracions i estudiar qüestions que afecten el col∙lectiu, independentment del sector al qual pertanyin.

Barcelona, 17 de març de 2016

 

Adhesió al manifest en Defensa dels Drets dels refugiats

 

 

Related Articles

Back to top button