El Consell de l’Advocacia Catalana i la UAB creen la Càtedra “Observatori Social i Econòmic de la Justícia”

CONVENI CICAC UAB

 

Realitzarà informes sobre el funcionament de la Justícia i els seus efectes socials i econòmics a Catalunya

El president del Consell de l’Advocacia Catalana, Abel Pié, i el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ferran Sancho, han signat avui un conveni de col·laboració per a la posada en marxa de la Càtedra Observatori Social i Econòmic de la Justícia, amb l’objectiu d’analitzar el funcionament de l’Administració de Justícia a Catalunya i els seus efectes socials i econòmics.
L’Observatori realitzarà informes anuals que proporcionaran dades sobre aspectes de l’Administració de Justícia que afecten als ciutadans, analitzarà les repercussions econòmiques i socials de les reformes legislatives, i durà a terme estudis monogràfics sobre qüestions d’especial rellevància per la prestació eficaç del servei públic de la Justícia.

El president del Consell de l’Advocacia Catalana Abel Pié, considera necessari “que la ciutadania sàpiga quins són els impactes socials i econòmics que poden tenir en els ciutadans les normatives que modifiquen el funcionament i organització de la justícia a Catalunya, ja que aquestes poden afectar, no només els seus drets, sinó també la seva economia i la seva manera de viure”.

Per la seva banda, el rector de la UAB, Ferran Sancho, posa de relleu que l’Observatori, fruit de la col·laboració entre acadèmics i professionals del Dret, serà “una eina útil per l’anàlisi rigorós del funcionament d’un servei públic tan essencial com és el de la Justícia, i la difusió dels seus treballs tindrà una clara incidència entre tots els actors implicats, que pot contribuir a la seva necessària millora”.

El primer informe de l’Observatori es preveu per a mitjans d’aquest any i tindrà com a objecte d’estudi l’impacte de les reformes de l’organització judicial previstes en l’Avantprojecte de Llei Orgànica del Poder Judicial.
Els directors de la Càtedra seran Manuel Cachón, catedràtic de Dret Processal, i Enric Fossas, catedràtic de Dret Constitucional.

Related Articles

Back to top button