Home / Articles Butlletí / 300 joies d’Andorra

300 joies d’Andorra

300_joies_AndorraXavier Rull recull en aquesta obra fins a 300 paraules i expressions per la seva particularitat, singularitat i per la importància que tenen en la idiosincràsia andorrana. El filòleg aclareix que “el llibre vol reivindicar una via d’estudi del vocabulari que els dialectòlegs generalment no tenen en compte: les novetats, especialment quan diferencien un parlar d’un altre”. “L’únic que tenen en comú [les paraules recollides] és el seu interès lexicològic i dialectològic”, afegeix.

En el llibre hi podeu trobar paraules com pitavola, ser de soca, voliaina i, també, paraules de l’àmbit polític com pintatisme, bartumeuisme, martinià o gabrielià, corrents polítics basats en el cognom d’alguns líders i exlíders destacats.

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca