300 joies d’Andorra

300_joies_AndorraXavier Rull recull en aquesta obra fins a 300 paraules i expressions per la seva particularitat, singularitat i per la importància que tenen en la idiosincràsia andorrana. El filòleg aclareix que “el llibre vol reivindicar una via d’estudi del vocabulari que els dialectòlegs generalment no tenen en compte: les novetats, especialment quan diferencien un parlar d’un altre”. “L’únic que tenen en comú [les paraules recollides] és el seu interès lexicològic i dialectològic”, afegeix.

En el llibre hi podeu trobar paraules com pitavola, ser de soca, voliaina i, també, paraules de l’àmbit polític com pintatisme, bartumeuisme, martinià o gabrielià, corrents polítics basats en el cognom d’alguns líders i exlíders destacats.

Related Articles

Back to top button