El Consell de l’Advocacia Catalana, el Col·legi d’Advocats i la Universitat d’Andorra signen un conveni per a l’organització d’un postgrau en mediació

AD per webEl Consell de l’Advocacia Catalana, el Col·legi d’Advocats d’Andorra i la Universitat d’Andorra  han signat avui divendres 14 de febrer un conveni per a l’organització d’un postgrau en mediació, del qual s’ha presentat el contingut. El postgrau s’adreça principalment als professionals dels àmbits del dret, la justícia, la psicologia i els recursos humans, com també a qualsevol professional amb necessitat d’exercir tasques de gestió de personal o de col·lectius. Es desenvoluparà el curs vinent, del setembre del 2014 al juny del 2015.

Fins al 12 de setembre de 2014 està obert el període d’inscripció i matrícula per al postgrau en mediació, un mètode confidencial i flexible de gestió de desavinences en què les parts que tenen un desacord es reuneixen amb una tercera part neutral i imparcial, el mediador. El seu paper és facilitar el diàleg i la comunicació, concretar els temes en desavinença i ajudar les parts a negociar acords mútuament satisfactoris. És una eina cada cop més popular als països europeus, sigui de manera independent o complementant el sistema judicial. En aquest sentit, la mediació pot ajudar que un nombre important de litigis es resolguin abans d’arribar als jutjats, cosa que contribueix a alleugerir la primera instància.

A banda d’obtenir un diploma de la Universitat d’Andorra, les persones que superin el sistema d’avaluació previst també obtindran un diploma del Consell de l’Advocacia Catalana. El Consell ha tramitat l’homologació de la formació al Registre de mediadors del Centre de Mediació en Dret Privat de Catalunya (CMDPC) per tal que acrediti a l’exercici de la mediació a Catalunya.

FOTO: El vicepresident del Consell, Juan Antonio García Cazorla; el  degà del Col·legi d’Advocats d’Andorra, Francesc Badia i el rector de la Universitat d’Andorra, Daniel Bastida

VÍDEO: Podeu veure el vídeo de la notícia a la Televisió d’Andorra clicant aquí.

Related Articles

Back to top button