Nou Manual de bones pràctiques lingüístiques a la justícia

feslaimg58a8El Grup de Llengües de l’Observatori Català de la Justícia acaba de publicar el Manual de bones pràctiques lingüístiques, el qual constitueix un conjunt d’actuacions i d’actituds que serveixen l’objectiu d’aconseguir la normalitat de l’ús del català a l’àmbit judicial.

S’hi recomanen pràctiques relacionades amb l’atenció als drets lingüístics dels ciutadans i amb la incorporació del català com a eina de treball habitual en el text escrit i, també, s’hi tracten temes com la competència lingüística dels professionals de l’àmbit jurídic i la llengua utilitzada per a la notificació dels documents judicials més rellevants.

Des de fa anys, el Grup de Llengües de l’Observatori Català de la Justícia treballa per millorar la situació del català en l’àmbit de la justícia, ja sigui vetllant perquè les oficines judicials comptin amb els recursos necessaris ja sigui per desenvolupar el marc normatiu de la llengua, entre altres tasques. Aquest grup es compon de diversos representants del món jurídic, com ara el CICAC, el CGPJ, el Gabinet Jurídic de la Generalitat, la Fiscalia i el Departament de Justícia.

Related Articles

Back to top button