Programa (versió català)

 

El programa és ambiciós però pretenem que cada congressista adapti el contingut del congrés als seus coneixements i necessitats formatives. Per aquest motiu, en fer la sol·licitud de la inscripció, el congressista pot optar per realitzar algun taller dels 6 (segons la franja horària), o be assistir a les ponències centrals que son simultànies als tallers.


DIJOUS, 10 DE MARÇ DE 2016

10:00 h – Acreditacions i cafè de benvinguda.

11:00 h – Inauguració. Autoritats i presentació a càrrec del Sr. JORDI PALOU LOVERDOS.

12:00 h – Títol Ponència: “L’expansió de la mediació en els diferents àmbits”. Ponent: IGNACIO BOLAÑOS. Modera: Sr. Antoni Vidal i Teixidó, advocat i mediador.

12:45 h – Títol Ponència: “Mediació a França versus Europa”. Ponent: JACQUES FAGET. Modera: Sr. Josep Vilajoana Celaya, Degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

13:30 h – Debat.

14:00 h – Dinar de treball.

15:30 h – Cal escollir entre:

Ponències Centrals

 • 15:30 h -17:00 h Taula rodona a càrrec del Sr. PASCUAL ORTUÑO, la Sra. ANNA VALL i la Sra. RAQUEL ALASTRUEY. “Present i futur de la mediació”. Modera: Sra. Mercè Claramunt, membre de Junta del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ​​advocada i mediadora.

Tallers simultanis

 • T1.- “La mediació en casos de sostracció internacional de menors”. Ponent: ANA Mª VIDAL. Modera: Sra. Susanna Espinosa, advocada , mediadora i responsable de Mediació al CICAC en representació del Col·legi d’Advocats de Vic.
 • T2.- “Eines d’intervenció psicològica”. KIKU GARCIA PITARCH i Sr. SERAFÍN BARRENA. Modera: Sr. Antonio Xuclà, advocat, mediador i responsable de Mediació al CICAC en representació del Col·legi d’Advocats de Lleida.
 • T3.- “Coaching i mediació, eines comunicatives”. Col·legi d’Educadores i Educadores Socials de Catalunya. Ponent: HERMAN FERNÁNDEZ VENTURA. Modera Modera: Sra. Francesca Ferrari, educadora social, pedagoga, mediadora i membre del Comitè Assessor del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya.
 • T4.- “Què pot fer l’Administració a favor de la mediació?”. Ponents: PILAR CID i Sra. DOLORS BELMONTE CARRILLO. Modera: Sra. Paloma Lavandeira, advocada, mediadora i membre de la Comissió de Mediació del Col·legi d’Advocats de Girona
 • T5.- “La mediació en consum: aspectes generals”. Ponent: CARLES GARCIA ROQUETA. Modera: Sra. Montserrat Mosquera, advocada, mediadora i responsable de Mediació al CICAC en representació del Col·legi d’Advocats de Reus.
 • T6.- “Aquí no hay quien viva: la mediació en les comunitats de propietaris” PONENTS Sra. ELISABET BARNADAS I Sra. ANABEL MIRÓ. Modera Sra. Ariadna Feriche, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida, Administradora de Finques, mediadora i membre de la Comissió de Mediació del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida.

17:00 h – Pausa cafè.

17:30 h – Cal escollir entre:

Ponències Centrals

 • 17:30 h – 18:45 h Ponència a càrrec de la Sra. ROSA TORRE: “Experiència de la mediació pública a Catalunya”. Modera: Sra. Anna Parés Rifà, Degana del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya.
 • 18:45 h – 19:00 h Presentació de BOBÚO, llibre de contes per a nens per poder explicar en que consisteixen algunes professions. Autora: EMANUELA CARMENATI. Il·lustracions: DANI TORRENT RIBA. Música: JUAN ANTONIO GARCÍA CAZORLA.

Tallers simultanis

 • T7.- “Preguntes balsàmiques, preguntes crispadores: saber preguntar és un art. Amb una bona pregunta podem reconduir una conversa complexa”. Ponent: Sra. MERCÈ ALABALL. Modera: Sra. M. José Bertomeu, advocada, mediadora i responsable de Mediació al CICAC en representació del Col·legi d’Advocats de Tarragona.
 • T8.- Taller sobre els usos intencionats del silenci en el procés de mediació. Ponent: Sra. MARIA NAVAS JARA. Modera: Sra. Esther Prieto, advocada, mediadora i responsable de Mediació al CICAC en representació del Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat.
 • T9.- “Mediació en els cossos de seguretat”. Ponents: Sr. XAVIER PASTOR i Sra. NURIA SOLÉ. Modera: Sra. Montserrat Soms, advocada, mediadora i responsable de Mediació al CICAC en representació del Col·legi d’Advocats de Figueres.
 • T10.- Taller sobre convivència ciutadana, a càrrec del Col·legi de Sociòlegs. PONENT. Sr. ALBERTO REINOSO. Modera Sr. Javier Wilhelm, Psicòleg i mediador. Director del Màster de la Universitat Pompeu Fabra.
 • T11.- “La mediació en l’àmbit escolar”. Ponent: Sr. JOAN GAMERO GÓMEZ. Modera Sr. Josep Armengol Medina, responsable de l’àrea de Mediació del Col·legi de Pedagogs de Catalunya
 • T12.- Taller sobre conflictes a l’àmbit de la Salut: enfoc desde la mediació. Ponent: Sra. ROSA HERAS. Modera: Sra. Mª Assumpció Lleonart, advocada, mediadora i responsable de Mediació al CICAC en representació del Col·legi d’Advocats de Manresa.


DIVENDRES, 11 DE MARÇ DE 2016

10:00 h – Ponència sobre mediació mercantil “Per a què serveix un advocat?”. Ponent: Sr. PAULINO FAJARDO. Modera: Sr. Juan Antonio García Cazorla, Degà del Col·legi d’Advocats de Sabadell i president de la Comissió de Mediació del Consell de l’Advocacia Catalana.

11:30 h – Pausa cafè.

12:05 h – Taula rodona. “Pros i contres de la mediació: la mediació, la millor aposta?”. Ponents: Sra. MERCEDES CASO, Sr. JESÚS DE ALFONSO, i Sra. CARMEN VARELA. Modera: Sra. Montserrat Bonamusa, advocada, mediadora i responsable de Mediació al CICAC en representació del Col·legi d’Advocats de Mataró.

14:00 h – Dinar de treball.

15:30 h – Rol Play amb artistes: “Comediem, planifiquem… Com ho fem?. Un cas real a escena.” Amb la intervenció de la Sra. MERCÈ ALABALL i Sr. CARLES GARCÍA ROQUETA (Mediadors) i dels actors Sr. JOAN GIBERT i Sra. ROSA VILA. Presenta i modera: Sra. Ana Velasco, advocada, mediadora i responsable de Mediació al CICAC en representació del Col·legi d’Advocats de Terrassa.

17:00 h – Pausa cafè.

17:30 h – Cal escollir entre:

Ponències Centrals

 • 17:30 h – 19:00 h Ponències a càrrec de la Sra. ISABEL VIOLA “Mediació residencial: l’experiència de ClinHab a la Universitat de Barcelona”. Modera Sra. Anna Fabregat Ulldemolins, arquitecta, mediadora i presidenta de l’Agrupació d’Arquitectes Experts Pericials, Forenses i Mediadors del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i de la Sra. IMMACULADA BARRAL “La mediació en consum: Noves formes per solucionar els conflictes dels consumidors”. Modera: Sra. Carme Sala, advocada, mediadora i responsable de Mediació al CICAC en representació del Col·legi d’Advocats de Sabadell.

Tallers simultanis

 • T13.- “La mediació en col·lectius amb necessitats específiques (salut mental, discapacitats, toxicomanies)”. Ponentes Sra. NÚRIA SÁNCHEZ i Sra. ROSER CABA. Modera Sra. Montse Monereo del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.
 • T14.- “Sabem com vendre’ns els mediadors?” Taller sobre habilitats comunicatives. PONENT: Sr. DAVID ESPINÓS. Modera Sra. Marta Martínez Gellida, advocada, mediadora i representant de Mediació del CICAC en representació del Col·legi d’Advocats de Tortosa
 • T15.- “La mediació ciutadana i comunitària: experiències en mediació i gestió alternativa de conflictes en l’àmbit municipal”. Ponent: Sr. JOSEP ARMENGOL MEDINA. Modera Sr. Joan Gamero Gómez, coordinador del Grup de Treball de Mediació del Col·legi de Pedagogs de Catalunya.
 • T16.- “La mediació familiar amb menors i gent gran”. Ponentes Sra. OLGA ZAMORA i Sr. ARTUR ROMÁN. Modera Sra. Eva Noguera del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.
 • T17.- Taller vivencial sobre la Coordinació de Parentalitat. Ponents: Sra. ELISABET GUITART SABATER i Sra. MARIA SACASAS. Modera: Sr. Joan Martínez, advocat, mediador i responsable de Mediació al CICAC en representació del Col·legi d’Advocats de Granollers.
 • T18.- (1a part) “¿Com treballem en mediació?” PONENT Sr. RICARD SIMÓ. (2a part). “La mediació tècnica – Criteris d’actuació”. Ponent Sr. NARCÍS BARTRINA I BOXA. Modera Sr. Josep Viella, advocat, mediador i responsable de Mediació en el CICAC en representació del Col·legi d’Advocats de Girona

19:00 h – Conclusions del Congrés, lliurament de diplomes i cloenda.

21:30 h – Sopar de comiat del Congrés. (Opcional)

 

 • Aquest programa resta subjecte a possibles canvis

 

Related Articles

Back to top button